Kenneth Greve tanssii Tampereen kansainvälisessä balettigaalassa elokuussa

Tampere-talo tuo näyttämölleen jälleen kansainvälistä huippubalettia, kun joukko nimekkäitä solisteja ja balettiseuruita esiintyy Suuressa kansainvälisessä balettigaalassa 28. elokuuta. Päävieras on Tšekin kansallisbaletti, joka tulkitsee koreografi Ohad Naharin hittiteoksen Deca Dance. Gaalassa esiintyy myös mm. Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve. Gaala toteutetaan jo toisena vuonna peräkkäin yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa. Lipunmyynti alkaa tiistaina 21. maaliskuuta.

Suuren kansainvälisen balettigaalan ohjelmistossa nähdään sekä otteita klassikkobaleteista että nykybaletin kärkiteoksia. Deca Dance on palkitun israelilaiskoreografin Ohad Naharin tunnettu nykytanssiteos, josta hän on tehnyt koreografioita balettiryhmille ympäri maailmaa. Balettigaalassa nähdään kooste hittiteoksen parhaista paloista, ja sen tulkitsee 20 Tšekin kansallisbaletin tanssijaa.

Kenneth Greve tulkitsee dueton baletista Scheherazade Tšekin kansallisbaletin tähtitanssija Alina Nanun kanssa. Greve vastaa myös koreografiasta.

Saksalaista taituruutta esittelee Krefeldin ja Mönchengladbachin teatterin baletti. Balettitaloa luotsaava amerikkalainen Robert North tuo gaalaan teoksensa Death and the Maiden (Tyttö ja Kuolema). Kyseessä on yksi hänen koskettavimmista koreografioistaan, josta nähdään teoksen riipaiseva loppukohtaus. Sen tulkitsevat solistitanssijat Elisa Rossignoli, Victoria Hay ja Alessandro Borghesani.

Dresdenin Semper-oopperan baletissa ja Unkarin kansallisbaletissa ensitanssijana työskentelevä unkarilainen István Simon vierailee balettigaalassa partnerinsa Svetlana Gilevan kanssa. He esittävät loppukohtauksen Yannick Boguinin koreografioimasta baletista Werther, jonka tarina perustuu Goethen Nuoren Wertherin kärsimyksiin. Simon on voittanut useita balettikilpailuja, mm. kultamitalin Helsingin kansainvälisestä balettikilpailusta 2005.

Gaalaohjelmisto täydentyy kevään kuluessa.

Balettigaala järjestetään Tampere-talossa jo kolmantena vuonna peräkkäin. Gaalat ovat vakiintuneet osaksi talon ohjelmistotarjontaa jo perinteeksi muodostuneiden koko illan teosten rinnalle. Ensimmäinen gaala pidetiin kesäkuussa 2015, kun Wienin valtionbaletti vieraili ensi kertaa Suomessa. Elokuussa 2016 Tampere-talo toteutti gaalan yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa, ja tämä yhteistyö saa nyt jatkoa. Ensi elokuun gaala noudattelee pääosin samaa ohjelmistoa, joka nähdään edellisenä viikonloppuna Lappeenrannassa.
 
Suuri kansainvälinen balettigaala
Ma 28.8.2017 klo 19 Iso sali
Liput 25/42/58/68 €

Lisätietoja

Tuottaja Suvi Leinonen, puh. (03) 243 4031, suvi.leinonen@tampere-talo.fi

Haastattelupyynnöt, pressiliput
Viestintäpäällikkö Anne Sivula, puh. (03) 243 4250, anne.sivula@tampere-talo.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 20.03.2017