Tampere-talo esittelee jälleen kiinnostavimpia kansainvälisiä nimiä balettigaalassa elokuussa

Mediatiedote
Embargo to 21.4.2016 klo 00.01

Tampere-talo on Suomen ainoa kulttuurikeskus, joka tuo näyttämölleen säännöllisesti kansainvälisten balettiseurueiden vierailuita. Balettigaalat on otettu osaksi ohjelmistotarjontaa jo perinteeksi muodostuneiden koko illan teosten rinnalle. Seuraava gaala koetaan maanantaina 29.8., kun viiden eurooppalaisen huipputalon kärkisolistit ja maineikkaan Bostonin baletin tanssijat esiintyvät Isossa salissa. Gaala toteutetaan yhteistyössä ensi kertaa vierailuesityksen tekevän Lappeenrannan Balettigaalan kanssa. Lipunmyynti alkaa tänään torstaina 21.4.

‒ Tampere-talo on tuottanut koko illan teoksia eri maiden kansallisbalettien esittäminä vuosittain talon perustamisvuodesta 1990 lähtien. Balettigaalasarjan käynnistimme viime vuoden kesäkuussa Wienin valtionbaletin vierailulla. Tunnettujen ryhmien tuominen Suomeen edellyttää sekä riittävän suurta näyttämöä että tarpeeksi resursseja kansainvälisten tuotantojen tekemiseen. Koen, että meillä on talona myös vastuu tuoda tällaista tarjontaa suomalaiselle yleisölle. Monet Euroopan kulttuuritalot tekevät balettivierailuja säännöllisesti, mutta meillä Suomessa ne ovat harvinaisia, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere-talo ja Lappeenrannan Balettigaala yhdistävät tavoitteensa tehdä tanssia tunnetummaksi ja tuoda balettiseurueita ja -teoksia yhä laajemman yleisön saataville. Tampere-talossa maanantaina 29.8. pidettävä gaala noudattelee ohjelmistoa, joka nähdään edellisenä viikonloppuna Lappeenrannassa jo seitsemättä kertaa järjestettävässä tapahtumassa.

Dortmundin Baletti pääesiintyjänä, Iiro Rantala mukana maailmanensi-iltateoksessa

Lappeenrannan Balettigaalan taustalla vaikuttava Juhani Teräsvuori on kansainvälisesti tunnettu tanssitaiteilija, joka on koonnut gaalan ohjelmiston tänä vuonna viettämänsä 50-vuotistaiteilijajuhlavuoden kunniaksi.

Balettigaalan pääesiintyjä on Dortmundin Baletti teoksella Cacti, joka esitetään osittain elävän musiikin säestyksellä. Jo nyt kansainväliseksi hitiksi nousseen teoksen ruotsalaiskoreografi Alexander Ekman on tällä hetkellä tanssimaailman kuuma nimi. Toisena teoksena Dortmundin Baletti esittää William Forsythen ikisuosikin The Vertiginous Thrill of Exactitude.

Mukana on myös yksi maailman ensi-ilta, kun Suomen jazzmuusikkojen kärkeen kuuluva pianovirtuoosi Iiro Rantala, Prahan kansallisbaletin taiteellinen johtaja ja arvostettu koreografi Petr Zuska sekä Prahan kansallisbaletin tanssijat yhdistävät voimansa uudessa teoksessa.

Huippunimiin kuuluu myös Pohjois-Amerikan arvostetuimpiin balettitaloihin lukeutuva Bostonin Baletti, jonka esiintyjänä nähdään tähtiballerina Misa Kuranaga sekä Junxiong Zhao klassisella ohjelmistolla sekä maailmalla menestystä niittäneen suomalaiskoreografi Jorma Elon koreografialla. Bostonin Baletin taiteellinen johtaja on Mikko Nissinen

Tanssijat Emilia Vuorio ja Arthur Abram Brnon kansallisteatterin baletista esittävät dueton baletista Black and White, jonka koreografia on johtaja Mario Radacovskyn käsialaa. Mukana ovat lisäksi Portugalin Kansallisbaletin hurmaavat tanssijat Carlos Pinillos ja Philipa de Castro. Ruotsin Kuninkaallisesta baletista saapuu uusin tähti Dmitry Zagrebin partnerinsa kanssa loistamaan klassisella repertuaarilla. 

Lisätietoja ja koko gaalaohjelma: www.tampere-talo.fi/balettigaala2016

Ma 29.8.2016 klo 19 Iso sali
Suuri kansainvälinen balettigaala
Liput alk. 38/53/65 €, rajattu määrä opiskelijalippuja alk. 25 €

Pressikuvat 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Tuottaja Mikko Missi, puh. 050 573 8553, mikko.missi@tampere-talo.fi

Pressiliput, haastattelupyynnöt

Yhteyspäällikkö Tiina Kuusisto (21.4. – 2.5.), puh. 03 243 4212, tiina.kuusisto@tampere-talo.fi

Tiedottaja Anne Sivula (2.5. eteenpäin), puh. 040 7174873, anne.sivula@tampere-talo.fi

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 05.08.2016