Afromusiikin kuningatar Angélique Kidjo vahvistaa Tampere-talon kansainvälisesti kovatasoista kevään ohjelmistoa

Tiedote
Embargo 13.11.2013

Maailmanmusiikin kiintotähti Angélique Kidjo nousee Tampere-talon lavalle 10. toukokuuta. Grammy-palkittu Kidjo julkaisee alkuvuodesta uuden albuminsa Eve, jolle myös Tampereella pysähtyvä kiertue perustuu. Kidjo täydentää Tampere-talon jo ennestään kovatasoista kevään ohjelmatarjontaa, joka vilisee kansainvälisiä tähtiä.  

Kidjo tunnetaan ainutlaatuisesta tyylistään yhdistellä eri musiikkigenrejä. Hän on ottanut vaikutteita mm. afropopista, zoukista, kongolaisesta rumbasta, jazzista, gospelista ja latinalaisamerikkalaisesta musiikkista. Uudelle levylleen hän on luonut vahvan rytmillisen kokonaisuuden, joka korostaa naisten voimaantumista.  Afrikkalaisen musiikin kuningattareksikin tituleerattu Kidjo on aloittanut menestyksekkään uransa jo 1990-luvun alussa.  

Kidjo on maininnut vaikuttajikseen James Brownin, Otis Reddingnin ja Miriam Makeban, joiden rytmit kuuluvat myös laulajan tuotannossa. Kappaleita hän sanottaa englanniksi, ranskaksi, foniksi ja yorubaksi. Beninissä syntynyt Kidjo on toiminut Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä jo yli kymmenen vuoden ajan.  

Kotimaista rokkia ja bluesia

Myös kaksi 80-luvulta asti soittanutta kotimaista mielenkiintoista kokoonpanoa esiintyy keväällä Tampere-talossa. Aggressiivista, voimakasrytmistä musiikkia ja omaperäisiä sanoituksia tarjoaa oululaisyhtye Radiopuhelimet, jonka 13. albumi on akustinen. Kumma Heppu ja Lopunajan Voidellut soittaa laulaja-kitaristi Ari Närhen johdolla melankolista ja lakonista mutta myös romanttisia piirteitä huokuvaa musiikkia. Bändi päätti laittaa historiansa yksiin kansiin syksyllä julkaistulla tuplalevyllään Missit.

Blueskitaristi ja laulaja Erja Lyytinen palaa puolestaan keväällä takaisin lyhyeltä keikkatauoltaan. Uuden albumin The Sky Is Crying on määrä ilmestyä helmikuussa. Levy on kunnianosoitus slide-kitaran kuninkaalle Elmore Jamesille. Konsertissa kuullaan niin Lyytisen tulkintoja vanhoista Jamesin klassikoista kuin parhaita paloja naisen kymmenvuotisen soolouran varrelta.

Huippuvierailujen kevät

Jo myynnissä olevaan Tampere-talon kansainväliseen ohjelmatarjontaan kuuluu Kidjon lisäksi Tampereen Oopperan Figaron häät. Mozartin klassikkoteos tuo helmikuussa lavalle joukon tähtisolisteja. Huippunimiin kuuluu myös Tero Saarisen maailmankuulu nykytanssiteos Borrowed Light, jossa tanssijaryhmän rinnalla esiintyy shakers-musiikillaan The Boston Camerata. Jo lähes loppuunmyyty Lontoon sinfoniaorkesterin (LSO) vierailu toukokuussa on puolestaan ainutlaatuinen Suomessa. Se on osa orkesterin viiden maan kiertuetta Euroopassa ja ainoa Pohjoismaissa. Kevätkaudella yleisölle tarjotaan lisäksi mm. viidettä kertaa järjestettävä Tampere Beatles Happening.

Tampere-talon julkaistua uutta ohjelmistoa keväälle 2014

Radiopuhelimet pe 14.3. klo 19 Pieni sali
Jouni Kaipaisen sävellyksiä la 15.3. klo 19 Pieni sali
Mörköooppera to 27.3. klo 18, pe 28.3. klo 10 ja 12, su 30.3. klo 15 ja 17 Pieni sali
Kumma Heppu ja Lopunajan voidellut to 17.4. klo 19 Pieni sali
Erja Lyytinen to 24.4. klo 19 Pieni sali
Angélique Kidjo la 10.5. klo 19 Iso sali

Lisätietoja:
ohjelmapäällikkö Marko Stenström, puh. 050 579 9226, marko.stenstrom@tampere-talo.fi

Kuvapankki medialle

Lipunmyynti alkaa ma 18.11., kanta-asiakkaille Tampere-talon lipputoimistossa 14.‒15.11. Joihinkin konsertteihin lippuja voi ostaa Lippupisteen lisäksi nyt myös Tiketistä, jonka kanssa Tampere-talo on aloittanut yhteistyön.

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 12.11.2013