Aino Venna

Joulukonsertti

  • Ke 13.12. klo 19.30 Pieni sali

Aino Venna julkaisi viime syksynä Aino Vennan joulu -albumin, jossa Aino versioi joululauluklassikoita tuoreella otteella. Helsingin Sanomat ylisti albumia "vuoden persoonallisimmaksi joululevyksi".

Aino asuu tällä hetkellä Pariisissa, mutta palaa Suomeen loppuvuodesta ja tekee joulukuussa kiertueen konserttisaleissa, teattereissa ja taidemuseoissa. Odotettu kolmas albumi julkaistaan ensi vuonna.

Aino Venna on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä. Syksyllä 2011 Vennan ympärille muodostui bändi: Kaisu Koponen (stemmalaulu, ukulele) Erick Michelsen (kontrabasso), Joonatan Kotila (kitara, banjo) ja Ville Pystynen (cahon). Yhtyeen myötä sovitukset ovat saaneet lisää lihaa luiden ympärille ja sävellykset tummempia sävyjä. Musiikillisesti Vennan musiikki flirttailee chansonien ja vanhan rock'n rollin kanssa, ottaa viitteitä laulelmista ja italoiskelmistä. Sanoitukset ammentavat menneestä maailmasta, kirjoista ja elokuvista.

"Mun yksi ensimmäisiä lapsuudenmuistoja on se, että vanhemmat takavarikoi Juice Leskisen kasetin ja antoi tilalle Elvistä. Alkuharmistuksen jälkeen olin myyty. Katsoin tämän jälkeen läjän liukuhihnalla tehtyjä faneille suunnattuja Elvis-leffoja. Yhdessä mun suosikissa Elvis esitti kaksoisroolia, toinen "paha" Elvis oli blondattu. Koko leffan ajan nää kaksi vatkas lannetta ja lauloi joka välissä kilpaillessaan saman tytön suosiosta. Se teki älyttömän vaikutuksen. Sittemmin kuvioihin tulivat Beatles, Frank Sinatra, Ray Charles, Billie Holiday, Marlene Dietrich. Näistä esikuvista kuuluu nykyisessä musiikissani kaikuja.

Sanoitukseni ammentavat kirjoista ja leffoista, menneestä ja tulevasta maailmasta. Mukaan on eksynyt ehkä vahingossa pari omaelämänkerrallista värssyä, mutta yritän olla ottamatta sitä turhan raskaasti. Jos ne sivuavat omaa elämäänne, kysymys voi olla puhtaasta sattumasta. Tai siitä mikä on meille yhteistä".

Tuotanto Tampere-talo

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

29/25 €

 

www.ainovenna.com

Aino Venna Youtubessa

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 23.05.2017