Albert Lee & Band

Kitaristilegendan yllätysvierailu Tampereella!

  • Ti 18.10. klo 19 Iso sali

Kitarataituri Albert Lee saapuu värittämään Tampere-talon syksyä.
Aiemmin muun muassa Hogan's Heroes -yhtyeen riveissä Suomessa vieraillut Lee nousee tällä kertaa lavalle oman yhtyeensä kanssa. Pari vuotta sitten kunnioitettavat 70 vuotta täyttänyt maestro on edelleen huimassa keikkakunnossa esiintyen ahkerasti ympäri maailman, niin oman bändinsä kuin yhdessä monen muunkin artistin rinnalla. Yli 50 vuotta kestäneen muusikkouransa aikana hän on soittanut mm. Eric Claptonin, The Everly Brothersin, Willie Nelsonin ja Emmylou Harrisin kanssa.

Kahteen otteeseen Grammy-palkitun Leen tavaramerkkeihin on aina kuulunut puhdas ja virheetön näppäily- ja hybrid-picking-tekniikka, joilla hän on ihastuttanut yleisöä jo useiden vuosikymmenten ajan. 

Musiikin harrastamisen hän aloitti 50-luvun Englannissa aluksi pianon ääressä, mutta muutaman vuoden soittamisen jälkeen instrumentti vaihtui pianosta kitaraan. 16-vuotiaana Lee päätti lopettaa koulun voidakseen keskittyä täysipainoisesti soittamiseen. Hän oli heti uransa alusta alkaen erittäin aktiivinen ja oli mukana lukuisissa eri kantri, r&b sekä rock & roll -yhtyeissä.

Kaupallisen menestyksen makuun Lee pääsi ensimmäisen kerran 60-luvulla Thunderbirds -yhtyeen pääkitaristina, joka julkaisi useamman hyvin menestystä Englannissa niittäneen singlen. 70-luvun lopulla Lee aloitti monivuotisen yhteistyön Eric Claptonin kanssa, soittaen muun muassa Claptonin Just One Night -livelevyllä. Samoihin aikoihin Lee julkaisi myös ensimmäisen Hiding -nimeä kantaneen sooloalbuminsa. Kaikkiaan hän on julkaissut soolouransa aikana yli kymmenen studioalbumia sekä lukuisia livetallenteita. Viimeisin sooloalbumi, vahvoja akustisia tunnelmia sisältänyt Highwayman julkaistiin vuonna 2014.

Tampere-taloon Albert Lee tuo bändinsä Euroopan kiertueensa ainoalle Suomen keikalle.

Albert Lee – kitara, laulu, piano
JT Thomas - koskettimet
Will MacGregor - basso
Jason Smith - rummut

Tuotanto Tampere-talo

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Alk. 42 €, opisk. ja eläkel. 37 €

Katso myös hotellipaketti 

 

Linkit

Albert Leen kotisivut
Albert Lee Facebookissa

Kuuntele promovideo

Sanottua

”One of the finest guitar players who ever walked this earth” - Vince Gill


”One of the Best guitar players in the world”
-Ritchie Blackmore

 

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 02.09.2016