Tampere-talon Etäevent-hanke ehdolla kansainvälisen innovaatiopalkinnon saajaksi

Tiedote 11.6.2013

TAMPERE-TALON ETÄEVENT-HANKE EHDOLLA KANSAINVÄLISEN INNOVAATIOPALKINNON SAAJAKSI

Tampere-talo on valittu 14 finalistin joukkoon tavoittelemaan kongressitalojen merkittävimmän kansainvälisen yhteistyöjärjestö AIPC:n jakamaa innovaatiopalkintoa. Tampere-talo on käynnistänyt Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella Etäevent-hankkeen, jonka tavoitteena on luoda toimiva ja kustannustehokas malli sosiaalisten etätapahtumien tuottamisesta.

Hankkeen taustalla on Tampere-talon uusi strategia, jossa painotetaan kulttuuripalveluiden saavutettavuutta kaikille kohderyhmille. Strategia noudattaa samaa linjaa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden saavutettavuusohjelman kanssa.
- Etäeventin pääsy AIPC:n innovaatiopalkinnon finalistijoukkoon on todellinen kunnia! Olemme mukana komeassa seurassa: muita finalisteja ovat esimerkiksi Melbournen, Barcelonan, Bostonin ja Vancouverin kongressikeskukset, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas iloitsee.
Palkinnon saajat päätetään kesä-heinäkuun vaihteessa Cape Townissa pidettävässä AIPC:n maailmankongressissa.

Etäevent on monelta kantilta tarkasteltuna mielenkiintoinen palveluinnovaatio, joka on hyödynnettävissä konserttitapahtumien lisäksi myös kongressipuolella sekä kansainvälisesti.
- Haluamme tarjota tapahtumamme myös heille, joilla ei ole fyysistä mahdollisuutta saapua Tampere-taloon. Nykyaikainen kamera- ja lähetystekniikka mahdollistavat kustannuksiltaan järkevän palvelumallin luomisen, joten etäeventit tulevat olemaan myös siitä näkökulmasta saavutettavia, Ahokas kertoo.

Elämyksiä, yhdessäoloa ja vuorovaikutusta

Hankkeen toteuttamisesta vastaa projektipäällikkö Maria Sahlstedt. Kuluneen kevään aikana on käyty yhteistyöneuvottelut, ja varsinaisten etätapahtumien pilotointi tapahtuu syksyllä. Kevään 2014 aikana hankkeen lopputuotteena valmistuu muidenkin kulttuuritoimijoiden hyödynnettävissä oleva tuotantomalli sosiaalisten etätapahtumien toteuttamisesta.
- Pääyhteistyökumppanit ovat Tampereen kaupunki ja Tampere Filharmonia. Pilotointivaiheen kohderyhmiä ovat ikäihmiset, vammaiset ja sairaalahoidossa olevat nuoret. Tapahtumat toteutetaan yhdessä Taysin nuorisopsykiatrian vastuualueen sekä Pispan ja Pappilanpuiston palvelukeskusten kanssa, Sahlstedt tarkentaa.

Etäevent tarkoittaa kaikkea sitä mitä Tampere-talossa vierailija muutenkin kokee: musiikillisia elämyksiä, yhdessäoloa ja vuorovaikutusta. Kyseessä ei siis ole pelkkä konsertin livelähetys talon ulkopuolelle.
- Samalla pystymme laajentamaan Tampere-talon palvelutarjontaa sekä henkilökunnan osaamista, Sahlstedt kuvailee.

AIPC innovaatiopalkinto 2013 -finalistit:
Adelaide Convention Centre Amsterdam RAI Convention Centre Fira Barcelona Boston Convention & Exhibition Center and John B. Hynes Veterans Memorial Convention Center Brisbane Convention & Exhibition Centre Calgary TELUS Convention Centre Cape Town International Convention Centre Kuala Lumpur Convention Centre ExCeL London m:con – Congress Center Rosengarten Melbourne Convention and Exhibition Centre Palais des congrès de Montréal Tampere Hall Vancouver Convention Centre

LISÄTIETOJA:

Maria Sahlstedt
Projektipäällikkö, Etäevent
p. 040 147 0693
maria.sahlstedt@tampere-talo.fi

Paulina Ahokas
Toimitusjohtaja
p. 040 551 1551
paulina.ahokas@tampere-talo.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 21.10.2013