Iiro Rantala - My Working Class Hero

  • Perjantai 29.4.2016 klo 18 Pieni sali
My Working Class Hero on pianotaiteilija Iiro Rantalan kunnianosoitus John Lennonille. Rantalan itse juontamassa konsertissa kuullaan upean vastaanoton saaneita, soolopianolle sovitettuja Lennonin tunnetuimpia ja rakastetuimpia teoksia. Konsertti on osa Rantalan huhtikuussa 2015 levyttämän My Working Class Hero -levyn kiertuetta. Konsertti on varaslähtö vappuun työväensankarin sävelin.
 

Pianotaiteilija Iiro Rantala tunnetaan Suomen kansainvälisesti menestyneimmän jazz-yhtyeen, Trio Töykeiden, pianistina ja perustajana. Vuosina 2006-2010 toimi Iiro Rantala New Trio, jossa soittavat Rantalan lisäksi kitaristi Marzi Nyman ja beatbox-taiteilija Felix Zenger. Iiro Rantala muodostaan yhdessä viulutaiteilija Pekka Kuusiston kanssa duo Subterraneon, jonka riemukas samanniminen tangolevy ilmestyi 2009. Jazz-rintaman tuoreimpia kuulumisia on levytyssopimus legendaarisen ACTMusic&Vision- levymerkin kanssa.

Musiikinlajien raja-alueilla liikkuminen on Iiro Rantalalle luonteenomaista. Hänen orkesteriohjelmistoonsa kuuluvat mm. Riku Niemen Cartoon-konsertto ja Gershwinin Rapsody in Blue. Mozartin A-duuri-pianokonserttoa hän on esittänyt melkein kaikkien Suomen orkestereiden kanssa.

Iiro Rantala on säveltänyt useita musikaaleja monin suomalaisiin teattereihin, ja hänet tunnetaan myös elokuvasäveltäjänä sekä monista radio- ja televisiotöistään.

Iiro Rantala on toiminut Suomen Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 1994. Vuonna 2013 Tasavallan presidentti myönsi Iiro Rantalalle Pro Finlandia -ansiomerkin ja vuonna 2015 Iiro Rantala palkittiin Vienti-Emmalla. Pohjois-Saksan yleisradio valitsi My Working Class Hero -levyn vuoden 2015 Jazz-levyksi.

Konsertissa ei ole väliaikaa. 

Tuotanto Tampere-talo
 

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput 

Alk. 27 €

Katso myös hotellipaketti

Liput myös Tiketistä

Linkit

Iiro Rantalan kotisivut


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 11.01.2016