Zubin Mehta & Israelin filharmoninen orkesteri

  • Ke 17.9. klo 19, Iso sali

Huippumaestro Zubin Mehta johtaa Israelin filharmonista orkesteria (IPO) harvinaisessa yhteiskonsertissa Tampere-talossa!

Maineikas intialaissyntyinen Zubin Mehta (s. 1936) on yksi maailman kysytyimmistä orkesterien ja oopperoiden johtajista. Hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä IPO:n kanssa jo vuodesta 1967 ja toiminut vuodesta 1977 kokoonpanon musiikillisena johtajana. IPO:n menestystarinan juuret ovat perustamisvuodessa 1936.

IPO:n vaikuttavia konsertteja kuullaan säännöllisesti kaikissa keskeisissä maailman kulttuurikeskuksissa ja arvostetuilla festivaaleilla. Vuosien varrella IPO on esiintynyt yhdessä maailman nimekkäimpien kapellimestareiden ja solistien kanssa. 

Mehta on johtanut IPO:ta tuhansia kertoja konserteissa, kiertueilla ja levytyksissä. Hän on toiminut myös lukuisten muiden nimekkäiden orkestereiden johtajana, saanut merkittäviä palkintoja ja kunnianosoituksia.

Liput alk.

98/88/68 €
rajoitettu määrä opiskelijalippuja 35 €

Musiikkia & Makuja -paketit:
Lippupakettiin voit yhdistää ennen esitystä
klo 17-19 Ruokagalleria 30 €
klo 18 ViiniSoi -viinitasting 30 €

Tuotanto Tampere-talo

Mehtan ja orkesterin vierailu on osa Tampere-talon kansainvälisten konserttivierailujen sarjaa, jota ovat tukeneet Tampereen kaupunki ja Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto. Mukana yhteistyössä tässä konsertissa ovat lisäksi Israelin Suomen suurlähetystö, Gazit-Globe/CityCon ja Pirkanmaan liitto.

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Ohjelmistossa vaikuttavat mestariteokset

Ludwig van Beethoven: Egmont-alkusoitto

  • Beethovenin voimakas ja koskettava Egmont-alkusoitto syntyi vuonna 1810 Goethen Egmont-näytelmään, joka kuvasi Alankomaiden vapaussotaa 1500-luvulla. Siitä tuli myöhemmin Unkarin vallankumouksen (v. 1956) epävirallinen tunnus. 

Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 40 g-molli

  • Mozartin sinfonia nro 40 on yksi hänen tunnetuimmista ja rakastetuimmista tuotoksistaan. 

Richard Strauss: Ein Heldenleben (Sankarin elämä)

  • Konsertin päättää Straussin suuri sinfoninen runo, romanttinen Ein Heldenleben (Sankarin elämä). Se on omaelämäkerrallinen teos, jonka kuusi taitetta soitetaan tauotta yhteen.

Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 27.06.2014