Tampere-talon suuri jazz-kevät 2017

Tampere-talon jazz-kevät tarjoilee huikean paketin kotimaisen jazzin kärkikaartia.

 
Pe 3.2. klo 19 Pieni sali
Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto * Antti Lötjönen * Joonas Riippa

Suomen eturivin jazzpianisteihin lukeutuva Joonas Haavisto julkaisi trionsa kanssa kolmannen albuminsa tammikuussa 2016. Fredriksson Music ja Blue Gleam -levymerkkien kautta julkaistu Oku on ilmava yhdistelmä skandinaavista raikkautta, tyylikästä suoraviivaista pianismia sekä yhtyeen omaa, vahvaa ääntä. Levynjulkaisun yhteydessä trio kiersi esiintymässä Suomessa Grammy-palkitun saksofonisti Tivon Pennicottin kanssa kolmen konsertin verran, ja lisäksi yhtye vieraili Tallinnassa. Huhtikuussa trio teki menestyksekkään viiden konsertin levynjulkaisukiertueen Japanissa, jossa lähes kaikki konsertit olivat loppuunmyytyjä. Kesän esiintymisiä olivat mm. Pori Jazz ja Jazz-Espa -festivaalit.
 
 

Pe 24.2. klo 19 Pieni sali
Dalindèo
Valtteri Laurell Pöyhönen * Pope Puolitaival * Jose Mäenpää *
Pekka Lehti * Jaska Lukkarinen * Rasmus Pailos

Vuonna 2016 neljännen albuminsa Slavic Souls julkaissut Dalindèo on kuulunut mielenkiintoisimpiin jazzin kärkinimiin yli vuosikymmenen. Slavic Souls jatkaa väkevästi helsinkiläissekstetin luomaa ajatonta ja ainutlaatuista musiikkityyliä, jossa on kuultavissa vaikutteita häkellyttävän laajalta skaalalta, luvassa on mm. soulia, tangoa, swingiä, Ellingtonia, countrya, Yma Sumacia ja funkia.
Kitaristi-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen johtama yhtye on tunnettu energisenä esiintyjänä, joka valloittaa yleisön livetilanteessa kerta toisensa jälkeen.
 

Pe 10.3. klo 19 Pieni sali
Eero Koivistoinen Quartet & Johanna Iivanainen
Eero Koivistoinen * Alexi Tuomarila * Jori Huhtala * Jussi Lehtonen * Johanna Iivanainen
Eero Koivistoinen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista ja saksofonisteista. Koivistoiselle myönnettiin Suomen Jazzliiton ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Vuonna 1969 hän niitti kansainvälistä mainetta voittamalla Montreux’n jazzfestivaalin yhtyekilpailun kvartettinsa kanssa ja voiton myötä esiintymällä Newportin maineikkaalla jazzfestivaalilla Yhdysvalloissa. Konserttimatkat ovat sittemmin suuntautuneet Euroopan lisäksi mm. Afrikkaan, Japaniin ja Indonesiaan. Johanna Iivanaisen raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion ja varsinkin hänen monipuolisuutensa on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon.
 
Ke 5.4. klo 19 Pieni sali
Tuomo & Markus Feat. Jonna Tervomaa ja Verneri Pohjola
Tuomo Prättälä * Markus Nordenstreng * Juho Viljanen * Jere Ijäs *
Miikka Paatelainen * Verneri Pohjola * Jonna Tervomaa
 
Tuomo & Markus on soul -ja jazzmuusikko Tuomo Prättälän ja The Latebirds -yhtyeestä tutun Markus Nordenstrengin yhtye, jossa soittavat myös multi-instrumentalisti Juho Viljanen, basisti-laulaja Jere Ijäs ja kielisoitinvirtuoosi Miikka Paatelainen. Tampere-talossa yhtyeen erikoisvieraina nähdään lisäksi palkittu laulaja-lauluntekijä Jonna Tervomaa ja trumpetisti Verneri Pohjola. Tuomo & Markus julkaisi elokuussa debyyttialbuminsa "Dead Circles”, joka sai erinomaisia arvosteluja ja huomiota eri medioissa. Sen ajaton biisimateriaali vie kuulijan laajalle matkalle americanan, kantrin, soul -ja juurimusiikin sekä folkrock -perinteen maailmaan.
 
 

Liput

Lippu yksittäisen konserttiin:
29 €, eläkel. ja opisk. 24 €

JAZZKIMPPA 60 €
Valitse liput mieleiseesi kolmeen kevään jazzkonserttiin

JAZZKIMPPA 80 €
Osta liput kaikkiin neljään kevään jazzkonserttiin

 
Kevään jazzkonsertteihin myydään
numeroimattomia paikkoja.
 
Liput myös Lippupisteestä ja Tiketistä.

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 07.11.2016