Tampere-talon kongressikesä käynnistyy

Tiedote 7.6.2013

TAMPERE-TALON KONGRESSIKESÄ KÄYNNISTYY
Tampere-talon kongressikesä tuo jälleen tuhansia eri alojen asiantuntijoita Tampereelle.

10.-12.6. MPD 2013, Manufacturing Performance Days
Vilkkaan kongressikauden aloittaa teollisen tuotannon kansainvälinen B2B-konferenssi ”Manufacturing Performance Days 2013”, joka kokoaa yhteen tulevaisuuden kestävää kasvua luotaavat yritysjohtajat, palveluntuottajat ja tutkijat. Ohjelmaan sisältyy myös useita yritysvierailuja Tampereen seudulla.
www.mpdays.com

13.-15.6. GPD 2013, Glass Performance Days
GPD on maailman johtava lasialan kongressi, joka on 20 vuodessa kasvanut 30 hengen koulutustapahtumasta parhaimmillaan yli tuhannen hengen lasialan huipputapaamiseksi. Vuosien aikana GPD-konferensseihin on osallistunut yhteensä yli 10 000 henkeä. Tapahtuma on järjestetty Tampere-talossa vuodesta 1995 alkaen. Tänä vuonna GPD tarjoaa ohjelmaa erityisesti arkkitehdeille ja suunnittelijoille. Konferenssin yhteydessä järjestetään yli 20 työpajaa, joissa esiteltävinä kohteina ovat mm. Louis Vuitton -säätiön lasipurjeet Pariisin Jardin d’Acclimatationissa sekä Freedom Tower - WTC Tower One New Yorkissa.
www.gpd.fi

MPD ja GPD muodostavat yhdessä tapahtumakokonaisuuden “Industrial Performance Week”, joka tuo Tampereelle yhteensä lähes tuhat teollisen tuotannon asiantuntijaa eri puolilta maailmaa.

18.-20.8. Nordic Congress of Dermato-Venereology
Elokuussa Tampere-talossa järjestetään 32. pohjoismainen iho- ja sukupuolitautien kongressi, johon tulee noin 300 osallistujaa ja jossa on myös laaja alan näyttely. Järjestäjä on Suomen Ihotautilääkäriyhdistys. Kongressin aiheet liikkuvat aknesta ja psoriaksesta syöpään ja sukupuolitauteihin. Pääpuhujat ovat alansa ehdottomia huippuja niin maailmalta kuin Suomestakin. Ja kuten pohjoismaisissa yhteyksissä on tapana, iltaohjelmat ovat tärkeitä vanhojen tuttavuuksien päivittämiseen ja uusien luomiseen niin järvellä seilatessa kuin Elvis-show’ta seuratessa.
www.nordicdermatology2013.org

21.-24.8. 18th Nordic Congress of General Practice
Yleislääketieteen pohjoismainen kongressi kokoaa elokuussa Tampereelle noin tuhat yleislääkäriä. Osallistujia tulee Pohjoismaiden lisäksi myös muualta maailmasta - kaikkiaan lähes 20 maasta. Kongressin yhteydessä järjestetään myös alaan liittyvä näyttely. Kongressin järjestää Suomen yleislääketieteen yhdistys yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.  Kongressiin mahtuu myös paljon sosiaalista ohjelmaa: perinteisten iltaohjelmien lisäksi on tarjolla mm. kirkkokonsertti, lounasristeily Pyhäjärvellä sekä sauvakävelyä ja hölkkää Pispalassa. Osa osallistujista pääsee tutustumaan myös paikallisiin terveyskeskuksiin.
www.nordicgp2013.fi

2.-6.9.2013, 16th EAFP International Conference on Diseases of Fish and Shellfish
European Association of Fish Pathologists järjestää joka toinen vuosi kansainvälisen kongressin, joka myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa järjestettäväksi Suomessa. Kokouksen tarkoituksena on koota yhteen viljeltyjen ja luonnonvaraisten kalojen, simpukoiden ja rapujen tautien ja loisten tutkijat ympäri maailman. Kokouksessa vaihdetaan tietoja, esitetään uusimpia tuloksia taudeista, niiden esiintymisestä ja torjunnasta sekä verkostoidutaan alan tutkijoiden kanssa. Kalanviljely ja vesiviljely ovat maailmanlaajuisesti voimakkaassa kasvussa, ja myös viljelyyn liittyvät tautiongelmat ovat kasvavan mielenkiinnon kohteena. EAFP-kongressista on muodostunut alan korkeatasoisin tapahtuma, ja osallistujista huomattava osa on Euroopan ulkopuolelta. Kongressiin odotetaan noin 350 osallistujaa, joille tieteellisen osuuden lisäksi järjestetään monipuolista sosiaalista ohjelmaa: tutustuminen Tampereen seudun historiaan ja kulttuuriin Vapriikissa, suomalainen ilta saunomisineen Viikinsaaressa sekä retket Nuutajärven lasitehtaalle tai täplärapufarmille.
http://eafp2013.fi

9.-13.9. International Metropolis Conference
Tampereen kaupungin isännöimä, kansainvälinen muuttoliikettä ja maahanmuuttoa käsittelevä Metropolis-konferenssi yhdistää alan tutkijat, hallinnon asiantuntijat ja käytännön toimijat. Konferenssiin odotetaan noin 500 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Pääpaneeleissa puhuttaa mm. kilpailu osaavasta työvoimasta, sosiaaliturvajärjestelmän murros, ihmisten liikkuvuus ja uskontojen vaikutus kotouttamisessa. Myös Venäjän muuttoliiketutkimus on esillä. Puhujina on niin tiedemaailman huippuja kuin käytännön toimijoita mm. Intiasta, Kanadasta ja Australiasta. EU:n komissaari Cecilia Malmström on tulossa puhujaksi perjantaina 13.9.
Tässä globaalissa konferenssissa noudatetaan kestävän kehityksen ja Reilun kaupan periaatteita. Konferenssivieraille tarjotaan pirkanmaalaista lähiruokaa ja mm. konferenssikirjan voi tilata sähköisessä muodossa. Konferenssikassit valmistettiin ev.lut. seurakuntien maahanmuuttajanaisille suunnatussa työpajassa, jossa opiskellaan samalla suomea.
http://metropolis2013.fi

Metropolis-kongressin yhteydessä järjestetään samalla teemalla ”Integrating Cities and ETMU-Days” 9.-10.9. Konferenssia isännöivät Tampereen kaupunki ja Eurocities-järjestö.

15.-17.9. Tampere Club
Kesän kansainvälisten kokousten sesongin päättää arvostettu Tampere Klubi, joka kokoontuu Tampere-talossa nyt jo 11. kerran. Tämän maailman huipputiedemiehistä koostuvan keskustelufoorumin tämänvuotinen teema on ”Media ja demokratia”. Kokouksen yhteydessä 16.9. järjestetään yleisölle avoin luento, jonka pitää Evan johtaja Matti Apunen.
www.tampereclub.org

Lisätiedot:
Kongressipäällikkö Erika Eischer, Tampere-talo
040 545 0011 tai erika.eischer@tampere-talo.fi,
sekä kongressien omat kotisivut


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 07.06.2013