Lasten Tampere-talo

Tampere-taloon ovat tervetulleita kaikenikäiset vauvasta vaariin. Talossa järjestetään vuosittain monenlaisia lasten ja nuorten tapahtumia, joista osa on myös maksuttomia. Joka joulukuu kajautamme yhdessä joulun alkaneeksi perinteisillä Koko perheen joululauluilla.

Tampere-talossa soittaa lähes satapäinen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, joka harjoittelee joka viikko uuden konserttiohjelman! Orkesteri järjestää lastenkonsertteja, koululaiskonsertteja ja vierailuja harjoituksiin. Tampere Filharmonialla on myös oma Nuori kuuntelija -klubi, johon voivat maksutta liittyä kaikki 15–26-vuotiaat musiikin ystävät.

Sorsa Sordiino

Sorsa Sordiino on Lasten Tampere-talon uusi maskotti. Sorsat saapuvat Tampere-taloon isoina laumoina niille ominaisina muuttoaikoina Tampereen Silta-valmennuksen työpajalta. Sorsa Sordiino -maskotti pullauttaa vatsastaan lasten iloksi yllätyksen! Maskotin ovat suunnitelleet Päivi Sormunen sekä Karita Masalin, ja se on valmistettu kierrätysmateriaaleista Tampereella. Voit ostaa oman uniikin maskottisi Tampere-talosta.

Sordiino eli vaimennin on soittimen lisälaite, joka vaimentaa äänenvoimakkuutta tai voi myös muuttaa soittimen äänenväriä.

Sorsapuisto - vehreä keidas vieressämme

Sorsapuisto on Tampereen maineikkaimpia ja suosituimpia puistoja. Kauniina kesäpäivinä puiston laajoille nurmialueille kerääntyy perheitä, ystäväporukoita tai yksikseen puiston tunnelmasta nauttivia. Puistossa on tarjolla myös aktiviteetteja eri-ikäisille. Sorsapuistossa on uusi leikkipaikka ja pelialueita. Puistossa toimii kesäaikana myös kesäkioski.

Tampere-taloa reunustavan Sorsapuiston kesälinnut ovat ilahduttaneet kävijöitä jo yli 70 vuoden ajan. Linnut asustavat toukokuusta syksyyn häkeissä, jotka ovat Sorsalammen länsipuolella. Sorsapuiston 90 lintua ovat valtaosin kanalintuja. Linnut ovat Sorsapuistossa keväästä alkusyksyyn säätilanteen mukaan.
Sorsapuiston lintukierros

Puistossa on kolme Tove Janssonin isän, Viktor Janssonin veistosta sekä Väinö Rickhard Rautalinin Tanssiva tyttö -veistos.
Viktor Janssonin veistokset

Muumilaakso saa uuden kodin Tampere-talosta

Muumilaakso

Tampereen taidemuseon pohjakerroksessa ja aikaisemmin pääkirjasto Metson tiloissa toiminut Muumilaakso muuttaa Tampere-taloon. Muumilaakso on yksi Suomen kiinnostavimmista matkailukohteista. Museon kokoelmaan kuuluu liki 2000 Tove Janssonin lahjoittamaa alkuperäiskuvitusta ja kolmiulotteista kuvaelmaa. Uusi Muumilaakso avataan vuoden 2017 aikana.

Ohjeita ja vinkkejä talon saapuville löydät tästä:

Lasten kanssa Tampere-talossa

Lapsiparkki

Tuo lapsesi toiminnalliseen Lapsiparkkiin ja nauti rauhassa illan konsertista. Tarjoamme lapsellesi sekä turvallisen hoitopaikan että innostavan taide-elämyksen. Parkin vetäjinä on aina vähintään kaksi ammattitaitoista ohjaajaa.

Tampere-talon Lapsiparkki

Linkit

Ota yhteyttä

Tampere-talon puhelinvaihe p. 03 243 4111  
Tampere-talon ryhmämyynti p. 03 243 4501
Ravintolavaraukset p. 03 243 4647
Lastentapahtumat: Mari Niskanen p. 03 243 4771
Tampere Filharmonia: Maija Leino p. 050 388 7144

 


Lasten ja nuorten tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 11.11.2016