Lasten kanssa Tampere-talossa

Miten konserteissa käyttäydytään?

Kukin eläytyy konserttiin omalla tavallaan – toiset hiiren hiljaa, toiset välillä esitykseen kommenteillaan eläytyen. Mitään tiukkoja sääntöjä emme halua antaa. Tärkeintä on kunnioittaa esiintyjiä sekä vieruskavereita antamalla heille rauha esiintyä ja nauttia esityksestä. Kohteliasta on kiittää esiintyjiä tapahtuman päätteeksi taputtaen joko hillitysti istuen tai hurmioituneena seisten – miksei myös kuuluvasti aplodeeraten. Jos pikkuista väsyttää tai kiukuttaa kesken esityksen, ei ole ollenkaan kiellettyä poistua salista kesken kaiken. Useimmiten tapahtumissa on myös väliaika. Saliin tullaan ja sieltä poistutaan järjestyksessä ja rauhallisesti.

Tampere Filharmonian eli sinfoniaorkesterin konserteissa voi ummistaa silmät ja antaa mielikuvituksen liitää. Konsertissa otetaan toiset huomioon ja annetaan esiintyjille esiintymisrauha. Konserttisali on akustiikaltaan herkkä, eli hiljaisetkin äänet voivat kantaa kauas – myös katsomosta esiintymislavalle. Kokemaansa voi kommentoida aplodien aikana ja konsertin jälkeen. Klassisen musiikin konserteissa aplodit on tapana antaa vasta koko teoksen jälkeen, kun kapellimestari kääntyy yleisöön päin.

IKäsuositukset

Tampere-talon Lipputoimiston henkilökunta osaa parhaiten kertoa kunkin tapahtuman ikäsuosituksista. Ison salin permannon ovilla on saatavilla puisia istuinkorokkeita, jotka sijoitetaan tuolien käsinojien päälle. Huomioitavaa on, että joissain lapsille suunnatuissa konserteissa saattaa olla korkea äänenvoimakkuus sekä voimakkaita valotehosteita. Aulapalvelussamme on jaossa korvatulppia maksutta.

Pukeutuminen

Nykyisin ei konserteissa ole erillistä pukeutumissääntöä, kukin nauttii esityksestä omalla tyylillään. Silti voi lapsille olla elämys, kun kerrankin saa luvan pukeutua parhaimpiinsa.

WC:t ja lastenhoito

Jokaisessa kerroksessa on useita wc-tiloja tytöille ja pojille. Lastenhoitohuone löytyy 0-kerroksesta, jonne kulku on joko hissillä tai rappuja sisääntuloaulasta.

Lasten leikkipaikka ja vaunuparkki

Kahvilan yhteydessä on erillinen leikkinurkkaus perheen pienimmille. Isoihin lastentapahtumiin järjestämme tarvittaessa aina erillisen vaunuparkin.

Turvallisuus ja ensiapu

Tampere-talon aulapalveluhenkilöstö on talossa huolehtimassa vieraiden hyvinvoinnista. Aina silloin tällöin kuitenkin sattuu ja tapahtuu. Onnettomuuden sattuessa ota ensin yhteys lähimpään "sinitakkiseen", joka arvioi avun tarpeen ja auttaa asiassa eteenpäin. Sisääntuloaulassa on talon ensiapuhuone.

Kuulutukset

Ryhmästä eksyneitä oppilaita ja opettajia voidaan tarvittaessa kuuluttaa Tampere-talon toimesta. Kuulutukset hoitaa aulapalveluhenkilökunta.

Nimi- ja osoitetiedot

Kun lapset saapuvat konserttiin isoina ryhminä, on reput, lompakot ja kamerat hyvä merkitä omilla yhteystiedoilla. Pienimmillä koululaisilla on suositeltavaa olla lapulla koulun nimi ja opettajan yhteystiedot.

Kahvila & ravintola

Konserttikokemuksen juhlistaa välipala Café Soolossa tai lounas ravintolassa. Kahvilan valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin ja ravintolasta voi tilata ryhmälle aterian ennakkovarauksella. Ryhmille suosittelemme aina ennakkovarausta. Omien eväiden syömiseen talon tiloissa täytyy pyytää erillinen lupa.

Tavaroiden säilytys ja löytötavarat

Ulkovaatteet jätetään niille varattuihin naulakoihin ja säilytyspaikkoihin. Kadonneita tavaroita voi tiedustella puhelinvaihteesta puh. 03 243 4111.

Tampere-talossa vierailevat lapset ovat valvojan vastuulla. Vanhemmat ja ryhmän vetäjät valvovat lapsiaan. Lapsia ei jätetä yksin tai ilman valvontaa.

Lasten Tampere-talo


Lasten ja nuorten tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 19.08.2014