Betonimylläri - Lauri Viita 100 vuotta

  • Ke 7.12.2016 klo 19 Iso sali
Kapellimestari Juha Untala
Tenori Ilkka Hämäläinen
Näyttelijä Kai Lehtinen

Lauri Viidan syntymästä tulee 17.12. kuluneeksi sata vuotta. Kirjailijan syntymäpäivää juhlistetaan joulukuun alussa Ison salin konsertilla, jossa Viidan tuotantoa kuullaan lausuttuna ja laulettuna 20-henkisen orkesterin säestyksellä. Illan aikana kuullaan Pispalan miehen monipuolista tuotantoa mm. Moreenista, Betonimylläristä sekä myös hiukan harvinaisemmista teoksista. Yhtä puolta Viidasta edustavat iskevät säkeet " Oli betonimylläri sementtikeuhkoin ja hattureuhkoin " Mutta Viita oli myös kauniiden ja tunteikkaiden säkeiden runoilija " Äidit vain nuo toivossa väkevät, Jumalan näkevät.

Juha Untala on monipuolinen muusikko ja kapellimestari. Hän on toiminut muusikkona lukuisissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa, johtanut useita kaupunginorkestereita, musikaaleja eri teattereissa sekä tuottanut konserttikiertueita ja äänitteitä.

Ilkka Hämäläinen on Suomen Kansallisoopperassa pitkän uran tehnyt karismaattinen lyyrinen tenori. Hän on esiintynyt lukuisissa musikaaleissa, opereteissa ja oopperoissa.
 
Kai "Raid" Lehtinen tunnetaan rooleistaan tv-sarjoissa kuten Seitsemän veljestä, Taivaan tulet ja Tuntemattomalle jumalalle. Hän on esintynyt monissa kotimaisissa elokuvissa sekä teattereissa ja ohjannut myös itse sekä elokuvaa että teatteria.

Teosten musiikin on säveltänyt Heikki Sarmanto. Sarmanto sävelsi kokoelman ensimmäiset laulut New Yorkissa. Silti - tai juuri siksi - näissä lauluissa soi mitä suomalaisin sävel. Sarmanto onnistuu tavoittamaan sävellyksissään Viidan omalaatuisen lahjakkuuden kaikki puolet.

Tilaisuuden suojelijaksi on lupautunut tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Tuotanto Tampere-talo

Konserttikokonaisuus toteutetaan Lauri Viita - seuran ja Heikki Sarmannon kannustamana.

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Alk. 32 €, eläkel. ja opisk. 29 €

Katso myös hotellipaketti.

Linkit

Aila Meriluoto kertoo Lauri Viidasta sekä hänen työstään kirjailijana Ylen Elävän arkiston videolla

Lauri Viita -seura

Valokuva alla: Kuvaaja Matti Kyllönen


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 23.09.2016