Tampere-talon kahvila hohtaa sinisenä autismitietoisuuden päivän kunniaksi

Tiedote 1.4.2016

Lauantaina 2.4.2016 vietetään jälleen kerran YK:n julistamaa kansainvälistä autismitietoisuuden päivää. Autismi- ja Aspergerliiton toiveesta Tampere-talo on mukana maailmanlaajuisessa Light It Up Blue -kampanjassa, jossa autismitietoutta levitetään valaisemalla tunnettuja rakennuksia siniseksi. Talon Café Soolo hohtaa illalla sinisen sävyssä.

Suomessa autismitietoisuuspäivän iltana loistavat sinisenä myös Finlandia-talo, Jyväskylän kaupunginteatteri, Lahden radiomastot sekä Lakeuden risti Seinäjoella.

Viime vuonna yli 18 600 rakennusta ympäri maailmaa hohti sinisenä, muun muassa Empire State Building New Yorkissa, Sagrada Familia -kirkko Barcelonassa ja Kristuksen patsas Rio de Janeirossa. Tänä vuonna kampanjassa tähdätään 19 000:een siniseksi valaistuun rakennukseen.

Autismi- ja Aspergerliitto ja sen jäsenyhdistykset järjestävät autismitietoisuuden päivänä tapahtumia ja koulutustilaisuuksia ympäri Suomea. Lisäksi 2.4. lanseerataan autismin kirjon henkilöiden erityisen mielenkiinnon kohteista (ekko) kertova video ja samalla käynnistyy #munekko-haastekampanja, jolla kannustetaan kaikkia ihmisiä kertomaan omista mielenkiinnon kohteista.

Lisätietoja

Autismi- ja Aspergerliiton tapahtumista autismitietoisuuden päivänä saa lisätietoa osoitteesta www.autismiliitto.fi

Somessa aihetunnisteet: #autismitietoisuus #LIUB #WAAD

Autismin kirjossa kyse on koko elämän mittaisesta häiriöstä, joka johtuu keskushermoston erilaisesta kehityksestä. Autismikirjo vaikuttaa siihen, miten henkilö viestii ja on vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa sekä siihen, miten hän aistii ja kokee ympäröivän maailman. Autismikirjon häiriö ilmenee hyvin yksilöllisesti, vaikka kaikilla autismin kirjon henkilöillä on havaittavissa joitain yhteisiä piirteitä käyttäytymisessään. Autismin kirjolla on 1 % väestöstä, joten Suomessa on noin 54 000 autismin kirjon henkilöä. Autismitietoisuutta lisäämällä madalletaan esteitä, joita autismin kirjon henkilöt elämässään kohtaavat.


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 01.04.2016