Messias-oratorio ja huippusolistit kruunaavat Tampere-talon joulukuun

Mediatiedote 10.12.2015 
Julkaistavissa heti

Harjun kamarikuoron 40-vuotisjuhlavuosi huipentuu 20.12. Tampere-talossa, kun kuoro tulkitsee Messias-oratorion maamme ykkössolistien kanssa. Mukana ovat Soile Isokoski, Tuuli Takala, Teppo Lampela, Topi Lehtipuu ja Mika Kares Suomalaisen barokkiorkesterin (Fibo) säestyksellä. Oratorion johtaa Heikki Liimola. Adventtiajan tunnelmaan Tampere-talossa vievät myös Frank Sinatran ja Elviksen klassikot sekä ilmaistapahtumista joulumyyjäiset ja joululaulutilaisuus, joka lähetetään suorana verkossa.

Georg Friedrich Händelin englanninkielinen Messias-oratorio perustuu Raamatun ja Uuden Testamentin teksteihin, jotka on tähän teokseen valinnut ja sovittanut Charles Jennens. Varsinaista kertojaa ei ole, vaan teos etenee tekstien draamankaaren voimalla. Teoksessa vaihtelevat aariat, kuoro-osuudet ja resitatiivit.

Teoksen tunnetuin kohta on toisen osan päättävä Halleluja kuoron ja orkesterin esittämänä. Tätä osaa kuullaan usein myös erillisenä ohjelmanumerona. Messias sävellettiin alun perin esitettäväksi pääsiäisenä, mutta nykyään se kuuluu erityisesti adventtiaikaan.

Oratorion ensimmäinen osa koostuu Messiasta koskevista ennustuksista. Kertomus etenee Messiaan syntymään ja hänen tekemiinsä ihmeisiin. Toisessa osassa kuvataan ristinkuolemaa, ylösnousemusta, evankeliumin julistusta sekä maailman reaktiota tähän sanomaan. Kolmas osa käsittelee tuomiopäivää sekä kuoleman ja synnin voittamista.

Sinatraa ja Elvistä

Isossa salissa nautitaan 12.12. Frank Sinatran musiikista, jota hänen 100-vuotissyntymäjuhlanaan esittää Suomen Sinatraksi tituleerattu Sami Pitkämö viihdeorkesteri Strangers in the nightin kanssa. Orkesteri on koottu Pirkanmaan musiikkiopiston (PMO) ja Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin soittajista sekä muutamista vierailevista soittajista. Trumpettisektiota vahvistaa Tero Lindberg, joka on yksi Suomen johtavista ylä-äänispesialisteista. Kapellimestarina toimii Petri Juutilainen. Illan aikana solisteina kuullaan myös PMO:n rytmimusiikkilinjan laulajia.

Joulun tunnelmaa tuo lisäksi Pienessä salissa 19.12. Elviksen jouluinen ja hengellinen musiikki. Kappaleita tulkitsee alalla kansainvälistäkin tunnustusta saanut Aron & Cool Company. Konsertti oli viime vuoden joulukuussa loppuunmyyty ja järjestetään yleisön pyynnöstä nyt uudelleen.
Vapaa pääsy myyjäisiin, yhteislaulutilaisuuteen ja kahvilakonserttiin´

Vapaa pääsy myyjäisiin ja yhteislaulutilaisuuteen

Pirkanmaalaiset yhdistykset, seurat ja koululuokat täyttävät Sorsapuistosalin 12.12 perinteisissä Aamulehden joulumyyjäisissä. Tarjolla on käsintehtyjä tuotteita jouluisista koristeista ja tekstiileistä leluihin ja leivonnaisiin. Ostamalla voi tukea paikallisten yhdistysten toimintaa ja hankkia kaiken tarvittavan niin pukinkonttiin kuin joulupöytäänkin.

Jouluaattoviikon Tampere-talossa käynnistää joululaulutilaisuus 21.12. Yleisöä laulattavat tuttuun tapaan Matti Heinivaho, Elina Vettenranta ja Risto Hiltunen yhtyeineen sekä Viihdekuoro Sauriat. Esiintyjäjoukkoa täydentävät Pirkanmaan musiikkiopiston 11-vuotias käyrätorviopiskelija Vilja Lehtinen sekä vuoden 2015 Tangoprinsessa Erika Vikman. Tilaisuudessa on vapaaehtoinen keräys, jonka tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tapahtuma lähetetään viime vuoden tapaan suorana lähetyksenä netissä. Lähetys avautuu hieman ennen konserttia. 

Lisätietoja, pressiliput ja haastattelut

Tiedottaja Anne Sivula, puh. 03 243 4250, anne.sivula@tampere-talo.fi 

Pressikuvat  

La 12.12. klo 11‒15 Sorsapuistosali
Aamulehden joulumyyjäiset

La 12.12. klo 19 Iso sali
MY WAY Frank Sinatra 100 vuotta

La 19.12. klo 19 Pieni sali
Elvis Christmas by Aron & Cool Company

Su 20.12. klo 18 Iso sali
Händel: Messias-oratorio

Ma 21.12. klo 18 Iso sali
Koko perheen joululaulut  

 Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 10.12.2015