Tampere-talo osallistuu pakolaisten tukemiseen Punaisen Ristin lipaskeräyksellä ja tarjoamalla kulttuuria

Tiedote 10.9.2015 klo 8.00 

Tampere-talossa järjestetään perjantaina 25.9. Suomen Punaisen Ristin lipaskeräys Suomeen tulevien pakolaisten auttamiseksi. Keräys toteutetaan talon 25-vuotisjuhlaesityksen yhteydessä. Talo aikoo myös tarjota kulttuuria Tampereelle mahdollisesti tuleville turvapaikanhakijoille.

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut nopeasti viime viikkoina, ja talo haluaa osallistua heidän tukemiseensa lipaskeräyksellä 25-vuotisjuhlavuoden esityksen Kesäyön unen yhteydessä. Esitys toteutetaan yhteistyössä Tampere Filharmonian kanssa.

Jos Tampere päättää perustaa kaupunkiin vastaanottokeskuksen, Tampere-talo tarjoaa turvapaikanhakijoille ilmaisen mahdollisuuden osallistua talon kulttuuritapahtumaan.

‒ Turvapaikanhakijat ja heidän sijoittamistaan organisoivat tahot tarvitsevat tukemme, ja Tampere-talo pystyy osaltaan auttamaan muutamilla pienillä teoilla, jotka tarjoavat apua heti esimerkiksi vastaanottokeskusten ja siihen liittyvän toiminnan rahoittamisessa. Kulttuurin tarjoaminen voi osaltaan edistää turvapaikanhakijan kotoutumista Tampereelle, toteaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere-talo toteuttaa laajamittaista sosiaalisen, ympäristön ja taloudellisen vastuun ohjelmaa, jonka puitteissa se toteuttaa ilmaisten tapahtumien ja matalan kynnyksen ohjelmatarjonnan lisäksi säännöllisesti hyväntekeväisyyshankkeita. Näitä ovat esimerkiksi koko perheen joululaulutilaisuuden keräyskohteet, kummikoulutoiminta ja lastentapahtumat. Turvapaikanhakijoiden tukemisen lisäksi Tampere-talo on tällä viikolla sitoutunut tukemaan Taysin Lastenklinikkaa.

Lisätietoja

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 5511551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Pressikuvia Ahokkaasta


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 10.09.2015