Kokemus, nuoruus ja klassiset instrumentit kohtaavat Tampere-talossa keskiviikkona 18.11.

Mediatiedote 12.11.2015
Julkaistavissa heti 

Maailman tunnetuin heviselloyhtye Apocalyptica aloittaa Suomen-kiertueensa Tampere-talon Isosta salista. The Shadowmaker Tour yhdistelee sekä uutta että vanhaa bändin yli 20-vuotiselta taipaleelta. Samaan aikaan Pienessä salissa konsertoivat lahjakkaat, vuoden 2015 nuoriksi muusikoiksi valitut viulisti Tami Pohjola ja pianisti Ossi Tanner.

Apocalyptica julkaisi huhtikuussa kahdeksannen studioalbuminsa Shadowmaker. Yhtye on urakoinut syksyn aikana jo 30 keikkaa eri puolilla Eurooppaa. Suomessa bändi tekee ainoastaan viisi keikkaa ja jatkaa niiden jälkeen kiertuettaan Isossa-Britanniassa.

Kiertueella on mukana uusi amerikkalainen laulajakiinnitys Franky Perez, joka vastaa sekä uuden levyn että kiertueen lauluosuuksista. Hän on toiminut aiemmin mm. Slashin laulajana. Miehen ääntä kuullaan Suomessakin suositussa Netflix-televisiosarjassa Sons Of Anarchy.

Shadowmaker-albumi on äänitetty Nashvillessa, ja sen on tuottanut kolminkertainen Grammy-palkittu Nick Raskulinecz. Hänen nimensä löytyy myös sellaisten yhtyeiden kuten Foo Fighters, Deftones ja Mastodon taustalta.

Vuoden nuorten muusikkojen konsertti jokavuotinen perinne Tampere-talossa

Tampere-talon ja Pro Musica Säätiön yhteistyössä järjestämässä konsertissa esiintyvät säätiön valitsemat stipendiaatit. Vuoden 2015 nuoriksi muusikoiksi on valittu Kuopion viulukilpailun voittaja, viulisti Tami Pohjola (s. 1996) sekä Leevi Madetoja -pianokilpailun voittaja, pianisti Ossi Tanner (s. 1997). Heidän ohjelmistossaan kuullaan mm. seuraavat teokset: Sibeliuksen Kaksi humoreskia (op. 87 nro 1 d-molli, nro 2 D-duuri), Bachin Soolosonaatti viululle (nro 1 g-molli), Beethovenin Pianosonaatti (nro 23 f-molli op. 57) sekä Prokofjevin Sonaatti viululle ja pianolle (nro 2 op. 94a D-duuri).

Pro Musica Säätiö on vuorineuvos Lauri J. Kivekkään ja hänen puolisonsa Elsa Kivekkään vuonna 1974 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tukea taidemusiikkia. Säätiön sääntöjen mukaisesti apurahoja ei voi hakea, vaan ne jaetaan säätiön hallituksen harkinnan mukaan joko ammattimuusikoille tai sellaisiksi aikoville. Viime vuosina säätiö on tukenut erityisesti nuoria muusikoita sekä antanut tunnustusta pedagogeille, jotka tekevät arvokasta työtä lahjakkaiden nuorten kasvattamisessa. Säätiö on toimintansa aikana myöntänyt kaikkiaan 1339 apurahaa yhteensä yli 7 miljoonan euron edestä.

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö Marko Stenström, puh. 050 579 9226, marko.stenstrom@tampere-talo.fi

Pressiliput ja haastattelupyynnöt

Tiedottaja Anne Sivula, puh. 03 243 4250, anne.sivula@tampere-talo.fi

Ke 18.11.2015 klo 19 Pieni sali

Vuoden nuoret muusikot 2015 

Pressikuvat

Ke 18.11.2015 klo 20 Iso sali

Apocalyptica

Pressikuvat

Apocalyptican videotervehdys tamperelaisille Facebookissa

Videoita Apocalyptican YouTube-kanavalla

www.apocalyptica.com/en/


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 12.11.2015