Kutsu medialle: Tervetuloa upouuden lasten puuhanurkan avajaisiin Tampere-taloon torstaina 20.11. klo 9.00

Kutsu tiedotusvälineille
13.11.2014

Tampere-talon Café Sooloon on valmistunut lasten puuhanurkka Sorsanpesä, jonka avajaisia vietetään Lasten oikeuksien päivänä torstaina 20.11. kello 9‒10. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen, jonne talo kutsuu myös vanhempia lapsineen testaamaan uutta leikkipaikkaa sekä tarjoaa heille aamupuuron. Tilaisuudessa keskustellaan myös siitä, kuinka sekä Tampere-talo että yleisesti suomalainen ravintolakulttuuri voisi huomioida lapset entistä paremmin.

Puuhanurkka liittyy talon elokuussa lanseeraamaan Lasten Tampere-talo -palvelukokonaisuuteen, joka tarjoaa lapsille ja perheille suunnattuja sisältöjä ja palveluita. Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas haluaa lasten leikkipaikan myötä virittää laajempaa keskustelua siitä, miksi suomalaisessa ravintolakulttuurissa ei edelleenkään huomioida riittävästi lapsia ja lapsiperheitä.

‒ Ravintolakulttuuri on muuttunut merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ennen ravintoloita pidettiin paheiden pesänä, jonne ei lapsilla ollut asiaa. Meillä Tampere-talossa on aina ollut avoimet ovet kaikille ja viihtyisyyttämme on rakennettu siten, että jokaisella on meillä mukava olla. Sama koskee ravintoloitamme ja se tarkoittaa, että haluamme saada myös lapset viihtymään talossa ja kahvilassamme entistäkin paremmin, Ahokas sanoo.

Puuhanurkassa voi mm. lukea ja leikkiä leluilla, piirrellä liiduilla seinälle sekä kurkata Lasten Tampere-talon maskotti Sorsa Sordiinon pehmustettuun pesäkoloon, jossa kuulee sorsien vaakuntaa. Sorsanpesän avajaisissa talo kerää lapsiperheiltä myös ideoita ja palautetta heille suunnattujen palveluiden kehittämisestä pitäen silmällä myös tulevaa kiinteistöuudistusta, jossa mm. Tampereen taidemuseon Muumilaakso avautuu Tampere-talossa keväällä 2017.

Puuhanurkan ovat suunnitelleet Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtiopiskelijat Saara Jokinen ja Tytti Turpeinen. Tampere-talon Ville Juurinen on vastannut rakentamisesta ja Heikki Lehtonen on loihtinut autenttisen äänimaailman.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Tiedottaja Anne Sivula, puh. 03 243 4250, anne.sivula@tampere-talo.fi

Lasten Tampere-talon palvelut, sisällöt ja tapahtumat:
www.tampere-talo.fi/lasten-tampere-talo
www.tampere-talo.fi/lapsiparkki
www.tampere-talo.fi/lasten-kanssa-tampere-talossa
www.tampere-talo.fi/tampere-talon-kummikoulutoiminta
www.tampere.fi/filharmonia/nuoret/kouluillejapaivakodeille.html
www.tampere.fi/filharmonia/nuoret/nuoret.html
www.tampere-talo.fi/mukana
www.tampere-talo.fi/mukana-konsertit
Kulttuuriosuuskunta Uulu: uulu.fi/


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 13.11.2014