Tampereen Oopperassa soi Figaron häät

Tiedote 16.9.2013

Figaron häiden kreiviparina Mark Stone ja Kelebogile Pearl Besong

Tampereen Oopperan kevään 2014 teos, Mozartin rakastettu klassikko Figaron häät, on miehitetty kotimaisin ja kansainvälisin tähtisolistein. Oopperan harjoitukset käynnistyvät Tampere-talossa 7.1. ja Figaron häiden häikäisevä ensi-ilta on 15.2.2014.

Kreivi Almavivan roolissa nähtävä Mark Stone on maineikas Mozart-tulkki, joka viime kaudella lauloi loistavin arvioin muun muassa Don Giovannin nimiroolin Uuden-Seelannin Oopperassa, Taikahuilun Papagenon Phildelphian Oopperassa ja Figaron häiden Kreivin Kölnin Oopperassa. Eikä vähäisimpänä, hän teki upean paluun Royal Opera Housen Covent Gardeniin Lord Mountjoyn roolissa, Brittenin Glorianassa. Kausien 2013/14 rooleihin kuuluu muun muassa Peter Grimesin Ned Keene London Philharmonic Orchestran ja Vladimir Jurowskin kanssa sekä Tristanin Kurwenal Daniel Hardingin ja London Symphony Orchestran kanssa.

Kreivittären roolin tulkitsee etelä-afrikkalainen sopraano Kelebogile Pearl Besong. Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Besong on saanut osakseen huomiota upean äänensä ja koskettavien tulkintojensa ansiosta muun muassa Belvederen laulukilpailun finalistina 2013. Nuoren sensaation ura on lähtenyt nousuun Opera African riveistä, jossa hän on hurmannut muun muassa Carmenin Micaelan ja Figaron häiden Susannan rooleissa. Kesällä 2013 Besong esitti Venuksen nimiroolin John Blow’n oopperassa Venus ja Adonis sekä päänoidan roolin Henry Purcellin teoksessa Dido ja Aeneas Innsbruckin vanhan musiikin festivaaleilla erinomaisin arvioin. Vuonna 2014 Besong debytoi myös Montpellierin oopperassa Martin Fischer-Dieskaun johtaman Verdin La Traviatan Violettan roolissa. Besong on myös palkittu etelä-afrikkalaisen Standard-pankin arvostetulla Young Artist -palkinnolla 2012.

Aikaisemmasta tiedosta poiketen Johanna Rusanen-Kartano jättäytyy Kreivitär Almavivan roolista pois ja selvittää pahoitellen, että äänellisesti rooli ei enää istu hänen repertuaariinsa.

- Rooli on ihana ja olin kovasti odottanut pääseväni tekemään sen. Kahdessa vuodessa ääneni on kuitenkin muuttunut dramaattisemmaksi ja olen ikään kuin kasvanut roolin ohi. Olen surullinen joutuessani tuottamaan pettymyksen yleisölle, mutta samalla odotan kovasti seuraavaa tilaisuutta päästä tamperelaisyleisön eteen minulle sopivassa roolissa, kertoo Rusanen-Kartano.

Figaron häiden muissa solistirooleissa nähdään Mika Kares Figarona, Marjukka Tepponen Susannana, Merja Mäkelä Cherubinona, Monica Groop Marcellinana, Esa Ruuttunen Don Bartolona, Joska Lehtinen Basiliona, Lassi Virtanen Don Curziona, Heikki Aalto Antoniona ja Mia Heikkinen/Annami Hylkiä Barbarinana. Huomionarvoista on Monica Groopin ensivierailu Tampereen Oopperassa.

Tampereen oopperan Figaron häiden kokonaisuudesta vastaavat ohjaaja Tuomas Parkkinen, lavastaja Hannu Lindholm, pukusuunnittelija Tuomas Lampinen sekä Mozart-taituri Roy Goodmanin johtama, loistava Tampere Filharmonia. Mielenkiintoiset artistit, visuaalisesti hemmotteleva ja tyylikäs muotokieli sekä Parkkisen riemastuttava ohjaus, muodostavat varmasti yhden vuoden oopperatapauksista.

Lisätiedot:
Tampereen Ooppera
Vastaava tuottaja Suvi Leinonen
puh. 03 243 4216
suvi.leinonen@tampere-talo.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 18.09.2013