Tampere Beatles Happening 27.-28.3.2015: jee jeetä & kirkonmenoja!

Tiedote 18.3.2015, julkaisuvapaa heti

TAMPERE BEATLES HAPPENING 27.-28.3.2015

Tampere Beatles Happening - Suurella sydämellä

Kuudes Tampere Beatles Happening järjestetään Tampere-talossa maaliskuun lopulla. Luvassa on jälleen viikonloppu täynnä nostalgista, ajatonta musiikkia. Aiempien vuosien tavoin juhlassa kuullaan The Beatles- ja 60's-tulkintoja niin Suomesta kuin ulkomailta.

Tampere-taloon saapuvat Liverpoolissa asuva, itävaltalainen MonaLisa Twins, erään rumpalin peilikuva Ringer Star, rakastettu Beatles-tulkitsija Pepe Willberg, rockaava trio Joe Vestich, Erik Valkama & Matthau Mikojan sekä tapahtuman taiteellisen johtajan Mikko Kangasjärven ja kosketinguru Anssi Tikanmäen vetämä Beat Less.

Lauantai-iltana 28. maaliskuuta koettava Come Together -pääkonsertti lupaa todellisen Beatles-ilotulituksen. Isossa salissa esiintyvät MonaLisa Twins sekä 14-jäseninen Beat Less, joka saa solisteikseen Pepe Willbergin, Jay Lewiksen, Ringer Starin ja Jay Goeppnerin.

Muita Tampere-talossa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna esiintyviä akteja ovat italialainen The Brothel Creepers, brittiyhtye Hamburg Beat, brasilialaisduo Gleison Tulio ja Keilla Jovi, John Lennonin The Quarrymen -yhtyeen alkuperäisjäsen, britti Len Garry sekä kotimaiset The Skylarks, The Urban Crow, Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, The Beat Brothers ja Seppo Tammilehto Beatline featuring Freeman.

Eksoottinen mauste Tampere Beatles Happeningissä on espanjalainen nukketeatteriesitys Titiri Beatles Cabaret. 
– Vuoden 2015 ohjelma on todella kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa, perinteistä ja kokeellista. Tampere Beatles Happening tarjoaa jälleen uusia kokemuksia kaikille, myös kaikissa aiemmissa tapahtumissa mukana olleille, tapahtuman tuottaja Mari Niskanen hymyilee.
– Olemme onnistuneet saamaan kattavan esiintyjävalikoiman sekä kansainvälisiä että kotimaisia artisteja ja rakentamaan mielenkiintoisen ohjelman, joka huomioi Beatlesin eri vaiheet ja tyylit. Olen innoissani MonaLisa Twinsin raikkaasta otteesta, Gleison Tulion ja Keilla Jovin virtuoosimaisista sovituksista, Brothel Creepersien energiasta ja kotimaisten nimien kansainvälisestä tasosta, Tampere Beatles Happeningin taiteellinen johtaja Mikko Kangasjärvi lisää.

Vuoden 2015 Tampere Beatles Happeningissä kisaillaan myös perinteinen pubivisa ja löydetään ne puuttuvat The Beatles -aarteet Vinylmania-levytorilta. Lisäksi VR:n Tapahtumajuna tuo halukkaat Helsingistä Tampereelle viettämään rytmikästä viikonloppua.

Tampere Beatles Happeningin vuonna 2013 toteuttama Beatles-kirkko järjestetään uudelleen vuoden 2015 tapahtumassa. Viimeksi suuren suosion saavuttanut hyväntekeväisyysjumalanpalvelus koetaan tällä kertaa Aleksanterin kirkossa Hämeenpuiston laidalla.

Lauantaina 28. maaliskuuta kello 11 alkavassa jumalanpalveluksessa virret ja muu musiikki korvataan Beatles-sävelmillä. Beatles-pastori Tapio Pajunen ja ylikanttori, Tampere Beatles Happeningin taiteellinen johtaja Mikko Kangasjärvi ovat houkutelleet esilaulajiksi Costello Hautamäen, Freemanin, Seppo Tammilehdon, Sami Hintsasen ja Jay Goeppnerin. Lisäksi musiikista huolehtii 4-jäseninen yhtye. Tilaisuuden tunnelma tulee olemaan sekä harras että tulevaisuuteen luottavaisesti katsova. Beatles-musiikki antaa iloa ja lohtua ja sopii kirkkoon kuin luonnostaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Jumalanpalveluksessa kerättävän kolehdin avulla tuetaan vähäosaisia Suurella sydämellä -toiminnan kautta.

Tampere Beatles Happeningin 75 euron hintainen festivaalipassi on myynnissä Lippupisteen toimipisteissä (www.lippu.fi). Myös hotellipaketteja sekä yksittäisiä konserttilippuja on saatavilla.

Lisätietoa tapahtumasta & sen konserteista:
www.beatles.fi

Pressikuvia festivaalin esiintyjistä:
www.verstas.com/pop/materials
käyttäjä: beatles
salasana: taittaja

www.monalisa-twins.com
www.tributeartistringo.com
http://pepewillberg.net
www.brothelcreepers.it
http://hamburgbeat.co.uk
www.gleisontulioekeillajovi.com.br
http://jaygoeppner.com
www.kaenkoski.fi/skylarks/suindex.html
www.theurbancrow.com
www.jirinikkinen.net
www.tammilehto.org
www.facebook.com/titiribeatles
www.tampere-talo.fi

www.tampere-talo.fi
www.suurellasydamella.fi

Pressikuvia esiintyjistä:
www.verstas.com/pop/materials
käyttäjä: beatles
salasana: taittaja

Lisätietoa/Beatles-kirkko:
Tapio Pajunen
keräysjohtaja, Yhteisvastuukeräys
0400 870 041
tapio.pajunen@yhteisvastuu.fi

Mikko Kangasjärvi
taiteellinen johtaja, Tampere Beatles Happening
045 672 7040
mikko@beatles.fi

Mari Niskanen
tuottaja, Tampere-talo
050 388 7154
mari.niskanen@tampere-talo.fi

Tiedotus:
Markku Makkonen
040 537 9072
markku.makkonen@verstas.com


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 18.03.2015