Uutta joulumusiikkia Riku Niemi Orchestralta

Kapellimestari omisti kappaleen lapsenlapsilleen

RNO:n tiedote 20.11.2013
Julkaistavissa heti

Riku Niemi Orchestra on levyttänyt pian käynnistyvän joulukiertueensa kunniaksi uutta joulumusiikkia. Ensimmäisenä julkaistava Tonttukunnossa-laulu on kapellimestari Riku Niemen oma sävellys ja sanoitus. Niemi on omistanut sen kahdelle lapsenlapselleen, 3-vuotiaalle Jeminalle ja 8-kuukautiselle Justukselle. Single on jo lähtenyt radiosoittoon.

– En ole suunnitellut laulu-uralle lähtöä, mutta tämä piti laulaa levylle itse, kapellimestari Riku Niemi virnuilee.

– Olen aiemmin laulanut orkesterini konserteissa kirjoittamiani kupletteja ja muita vastaavia lauluja. Nyt tuntui siltä, että halusin omalla vaatimattomalla panoksellani rikastuttaa myös suomalaista joululaulukulttuuria. Mielestäni olisi lisäksi mukavaa jos Suomeenkin juurtuisi yhä vahvemmin joulusinglejen traditio.

Hyvää tuulta ja elämäniloa pursuava uusi joululaulu sykkii positiivisen jouluhääräilyn mielenmaisemissa ja muistuttaa siitä, miten kaiken kiireen keskellä asioista selvitään hyvällä asenteella ja yhteen hiileen puhaltamalla.

Riku Niemi Orchestran ja Mikko Leppilammen yhteiskiertue. Ensimmäinen joulu -niminen kiertue käynnistyy 29. marraskuuta Hämeenlinnasta ja päättyy 15. joulukuuta Turkuun. Muut kiertuepaikat ovat Hämeenlinna, Kuusankoski, Savonlinna, Lahti, Tampere, Helsinki ja Pori. Liput ovat jo myynnissä.

Riku Niemi Orchestra ja Mikko Leppilampi ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin, mutta nyt räväkkyydestään tunnetut orkesteri ja solisti päättivät usuttaa voimansa yhteen laajemman kiertueen merkeissä. Kiertueella nähdään lisäksi vierailijoina taiturimaisia naissolisteja, kun Johanna Iivanainen nousee lavalle Lahdessa ja Tampereella ja Annika Eklund Savonlinnassa.

– Olen jouluihminen ja olen haaveillut orkesterin perustamisesta lähtien oman joulukonsertin tekemisestä, Riku Niemi paljastaa.

– Mikko on upea esiintyjä ja loistava tyyppi. Tapamme olla ja ajatella sopivat yhteen. Kyse on svengistä sekä menosta ja meiningistä eikä vaan vakavanaamaisesta esiintymisestä. Tosin meidän joulukonserttiimme mahtuu kyllä vakavaakin - mutta tylsää ei, Niemi jatkaa.

Marraskuussa alkava yhteiskiertue on samalla uuden joulutradition avaaminen Riku Niemi Orchestralle, ja luvassa on vastaavia kiertueita myös tulevina jouluina.

– Tänä vuonna pääsolistinamme on Leppilampi, mutta olen erityisen ylpeä myös Iivanaisen ja Eklundin saamisesta mukaan, Riku Niemi kertoo.

– RNO:n kanssa esiintyminen on aina kova juttu. Heti ensimmäisen yhteistyömme myötä totesimme Rikun kanssa, että meidän on ihan pakko päästä tekemään jotain mittavampaa yhdessä, toteaa Mikko Leppilampi.

– Olemme molemmat valmiita tarttumaan ihan hulluihinkin ideoihin ja heittämään itsemme lavalla likoon sataprosenttisesti. Mutta emme myöskään pelkää herkistyä kauniiden kappaleiden äärellä. Meillä on keskenämme tosi hyvä ymmärrys ja kemia! Elämä on ihan liian lyhyt, jotta tällaiset tilaisuudet kannattaisi jättää käyttämättä. En millään malttaisi odottaa, että pääsen lavalle tämän orkesterin kanssa, Leppilampi sanoo tyytyväisenä.

Riku Niemi Orchestra
solistinaan Mikko Leppilampi
Vierailevana solistina Johanna Iivanainen

Tampere-talo, Iso sali to 11.12. klo 19 

Riku Niemi Orchestra: www.rikuniemiorchestra.com

Lehdistökuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tomi Lindblom, puh. 040 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 22.11.2013