Tampere-talo jakaa 500 ilmaislippua Kimmo Pohjosesta kertovan Soundbreaker-elokuvan näytökseen 18. syyskuuta

Tiedote 21.8.2014
Julkaistavissa heti

Yleisöllä on mahdollisuus nähdä harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosesta kertova dokumenttielokuva Soundbreaker Tampere-talon Pienessä salissa torstaina 18.9. kello 19. Kyseessä on ilmaisnäytös, jota seuraa yleisökeskustelu. Lippuja voi hakea torstaista 21.8. alkaen Tampere-talon Lipputoimistosta ja Kulttuurimyymälä Aplodista. Taiteilijan juhlavuoden show, Kimmo Pohjonen 50 vuotta SPECIAL, nähdään talossa 26.9.

Soundbreaker on Kimmo Koskelan ohjaama persoonallinen muusikon muotokuva, ainutlaatuinen seikkailumatka kuvan ja äänen maailmaan, jota siivittää Kimmo Pohjosen peloton performanssitaide. Elokuva pohjautuu Viialassa syntyneen Pohjosen poikkeuksellisen omaperäiseen ja rohkeaan musiikilliseen sielunmaisemaan. Koskela on vanginnut kekseliäästi Pohjosen energistä luomisvimmaa, joka on kuin osa Suomen kaunista ja romanttista sekä välillä villiä ja hyistäkin luontoa.

Yksi asiakas saa elokuvanäytökseen enimmillään neljä ilmaislippua. Lippuja voi hakea Tampere-talon Lipputoimistosta (auki ma-pe klo 11-18) ja Kulttuurimyymälä Aplodista (auki ma-la klo 10-18). Aplodi sijaitsee Tampereen Teatterin kivijalassa osoitteessa Hämeenkatu 14B. Puhelinvarauksia ei oteta vastaan.

Elokuvan jälkeen järjestetään yleisökeskustelu ja taiteilijatapaaminen Café Soolossa, jossa Pohjosta haastattelee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä taiteilijalle.

Soundbreaker toimii lämmittelynä Pohjosen juhlavuoden show’lle, joka nähdään Tampere-talossa 26. syyskuuta. Kimmo Pohjonen 50 vuotta SPECIAL tuo lavalle Pohjoselle itselleen merkityksellisiä taitelijoita ja taiteilijaryhmiä vuosien varrelta. Mukana ovat Minna Tervamäki, Samuli Kosminen, Heikki Laitinen, Reijo Kela, Arto Järvelä (Pinnin Pojat), Ismo Alanko, Saana ja Inka Pohjonen, Proton String Quartet, Helsingin Nelsonin painijat ja Rämsöön Moottorimiehet maamoottoreineen. Ilta jatkuu esityksen jälkeen vielä yleisökeskustelulla Isossa salissa.

Soundbreaker (K7) 
To 18.9. klo 19, Pieni sali
Tuontanto Koskela Art & Media, 2012.
Kesto 86 minuuttia
Ensi-ilta oli 22.3.2013

Elokuvan traileri

Kimmo Pohjonen 50 vuotta SPECIAL
Pe 26.9.2014 klo 19, Iso sali
Liput 42/35/25 €, opiskelija-alennus lipusta 5 €
Esityksen jälkeen yleisökeskustelu Isossa salissa

Kuvagalleria 

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö Marko Stenström, puh. 050 579 9226, marko.stenstrom@tampere-talo.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 21.08.2014