Suomi onnistui kasvattamaan kongressimatkailun tulot 117 miljoonaan euroon vuodessa

Pro Congress -palkinto Tampereen yliopiston professori Elise Kosuselle

Finland Convention Bureaun tiedote 
25.3.2014
ulkaistavissa heti 

Finland Convention Bureau (FCB) on seurannut kansainvälisten kongressiosallistujien kokemuksia suomalaisista kongresseista kolmen vuoden välein. Tätä on tehty yhteistyössä Taloustutkimus Oy:n kanssa jo vuodesta 1986. Suomessa järjestettiin vuoden 2013 aikana 663 kansainvälistä kongressia, jotka keräsivät yhteensä 71 761 osanottajaa. Tämä oli historian paras vuosi, kun katsotaan kongressien määrää. Keskimäärin tilaisuuksissa oli 108 osallistujaa.

Taloustutkimuksen kanssa yhteistyössä tehdyn Delagaattitutkimus 2013 mukaan jokainen kongressikävijä käytti rahaa matkat mukaan luettuna 356 euroa päivässä. Yhteensä kongressimatkailu tuotti Suomelle 117 miljoonaa euroa vuonna 2013. Edellisessä tutkimuksessa vuonna 2010 luku oli 72 miljoonaa euroa. Kasvua oli 63 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yli puolet kansainvälisistä kongresseista, mutta merkittäviä tapahtumia on ympäri vuoden kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Viime vuoden yllättäjä oli Levi, 8joka oli noussut osanottajamäärissä suurten kaupunkien tuntumaan.

FCB:n kongressipäällikkö Leena Sipilä on tyytyväinen tutkimuksen tuloksiin ja kasvaviin matkailutuloihin.

– Yhdenkin ison kongressin saaminen Suomeen vaatii vuosien työn ja kiinteän yhteistyön kaikkien toimijoiden välillä. Eivät ne helpolla tule, mutta Suomen vahvuudeksi koettiin erityisesti turvallisuus ja helppo saavutettavuus.

Pro Congress -palkinto Tampereen yliopiston professori Elise Kosuselle

Tampereen yliopiston Lääketieteen yksikön professori Elise Kosunen palkittiin 25. maaliskuuta Pro Congress 2013 -palkinnolla. Asiantuntijaneuvosto perusteli päätöstään Kosusen toiminnalla Tampere-talossa elokuussa pidetyn yleislääkäreiden 18th Nordic Congress of General Practice -konferenssin hyväksi. Hän toimi sen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana. Konferenssi onnistui erinomaisesti ja houkutteli Tampere-taloon lähes 1200 osallistujaa. Se oli suurin viime vuonna Tampereella järjestetty tieteellinen kokous.

Kosusella on myös vahvaa näyttöä merkittävien suurten konferenssien järjestämisestä omalla alallaan sekä aktiivisesta kansainvälisestä toiminnasta. Hän on pystynyt yhdistämään markkinointitaidot ja tiedeosaamisen.

Lisätietoja

Kongressipäällikkö Leena Sipilä, Finland Convention Bureau, puh. +358 40 334 7056, leena.sipila@fcb.fi

www.mek.fi/tama-on-mek/yritys-ja-kongressimatkailu-fcb/

Finland Convention Bureau (FCB) on valtakunnallinen kokous- ja kongressialan katto-organisaatio, joka ylläpitää tilastoja Suomessa pidettävistä kansainvälisistä kokouksista ja niiden osanottajista. FCB on osa Matkailun edistämiskeskusta (MEK).


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 27.03.2014