Superviikko Tampere-talossa: Uusi myymälä ja muuminäyttely avautuvat

Tiedote/kutsu medialle
26.10.2016

Tampere-talo täyttyy avajaishumusta tiistaina 1. marraskuuta. Uusi myymälä vihitään käyttöön kello 9 ja samalla Talvipuutarhassa avautuu Muumimuseon suunnittelusta ja rakentamisesta kertova Making of Muumimuseo -näyttely. Samana päivänä alkaa talon kevään konserttien lipunmyynti. Marraskuun ensimmäisellä viikolla avautuu myös Muumimuseon oma lukukirjasto. Juhlan kunniaksi talo tarjoaa asiakkailleen kakkukahvit kello 9-12. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita kello 9 alkaviin avajaisiin.

Uusi myymälä, Tampere-talo Shop, panostaa ensi kesänä talossa avautuvan Muumimuseon näyttelyä tukeviin tuotteisiin. Valikoimassa on mm. Tove Janssonin kirjoittamia ja kuvittamia muumikirjoja, Tampere-aiheisia tuotteita ja klassikkobrändejä (Iittala, Finlayson, Marimekko) sekä suomalaisten muotoilijoiden käsintehtyjä tuotteita. Myynnissä on myös Tampere Filharmonian tuotteita ja levyjä. Myymälästä voi ostaa mukaan kahvilatuotteita. Avajaispäivänä asiakkaat saavat muumipehmoleluista 30 prosentin alennuksen.

Marraskuusta alkaen talosta lähetettäviin muumipostikortteihin saa postimerkit ja Muumimuseon oman postileiman. Myymälä on avoinna arkisin kello 9-18 ja aina kun talossa tapahtuu.

Näyttely muuttolaatikoissa

Talvipuutarhan Making of Muumimuseo -näyttely kertoo Muumimuseon tarinan ja Tampere-talossa ensi kesänä avattavan uuden museon tekemisestä. Näyttely on avoinna 8.5.2017 saakka. Tampereen taidemuseossa vielä sijaitseva Muumilaakso sulkeutuu 30.10.2016.
Näyttelyssä on 12 laatikkoa Tove Janssonin kirjoittamien ja kuvittamien 12 muumikirjan mukaisesti. Kukin laatikko kertoo oman kiehtovan tarinansa Muumimuseon historiasta, kokoelmasta, muumikirjoista ja uuden museon tekijöistä. Näyttely on avoinna arkisin klo 9-18 ja aina kun Tampere-talossa tapahtuu.

Toven Janssonin tarinat elävät lukukirjastossa

Muumimuseon oma lukukirjasto avautuu marraskuun ensimmäisen viikon kuluessa. Sieltä löytyy muumikirjoja yli 20 eri kielellä sekä Tove Janssonista kertovia teoksia. Kokoelmassa on aarteita vuosien varrelta ja uusintapainoksista tulee jatkossa aina kappaleet lukukirjastoon. Keväästä 2017 alkaen muumien elämään voi uppoutua myös äänikirjoina. Kirjastoon voi poiketa milloin vain Tampere-talon ollessa auki. Kirjoja ei lainata. Myymälään tulee myyntiin valikoima muumikirjoja.

Seuraava tähtäin keväässä 2017

Kaikki uudistukset liittyvät Tampere-talon mittavaan toiminnalliseen uudistushankkeeseen. Talo avasi jo viime keväänä kolme uutta tapahtuma- ja kokoustilaa. Nyt avattavien myymälän, näyttelyn ja lukukirjaston jälkeen ovat vuorossa kahvila-ravintolapalvelut, jotka talo uudistaa yhdessä Royal Ravintoloiden kanssa. Kaikkien ravintolapalveluiden on määrä avautua Muumimuseon ensi kevään avajaisiin mennessä.

Pressikuvia

Lataa täältä

- Luonnos Making of -näyttelystä, kuva Taina Väisänen
- Luonnoskuvat myymälästä, kuvat Suunnittelutoimisto Amerikka

Uudet tilat valmistuvat avajaispäivän aattona. Julkaisemme 1.11. kuvagalleriassa tuoreita kuvia myymälästä ja näyttelystä. Kuvat ovat saatavilla aamupäivän aikana.

Lisätietoja

muumimuseo.fi

Myymälä: myynnin projektipäällikkö Saara Nurmi, puh. 03 243 4941, saara.nurmi@tampere-talo.fi
muumimuseo.fi/muumimuseo/myymala/

Making of Muumimuseo: Minna Honkasalo, tutkija, Muumimuseo, puh. 050 502 1988, minna.honkasalo@tampere.fi

muumimuseo.fi/making-of/

Lukukirjasto: projektivastaava Kirsi Hieta, Tampereen taidemuseo, p. 050 5475 233

muumimuseo.fi/muumimuseo/lukukirjasto/

Muumimuseo: Taina Myllyharju, museonjohtaja, puh. 040 801 6665 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 26.10.2016