Tampere-talon kongressikesä tuo kaupunkiin lähes 3000 asiantuntijaa ympäri maailmaa

Tiedote 28.5.2014
Julkaistavissa heti

Kansainväliset kongressit tuovat kesä-heinäkuussa lähes 3000 eri alojen asiantuntijaa Tampere-taloon. Kongressien aiheet vaihtelevat kemianteollisuudesta mitokondriotutkimukseen ja etäoppimisesta kulttuurintutkimukseen. Kongressit jatkuvat myös syyskaudella aina marraskuuhun saakka.

Tampere-talon kansainvälinen kesä saa lähtölaukauksen jo toukokuun lopulla, kun historiatieteen maailmanjärjestön päättäjät kokoontuvat Tampereella ja samalla tutustuvat Tampereeseen vuoden 2020 maailmankongressin mahdollisena pitopaikkana. Toukokuun lopulla kansainvälisen tuulahduksen tieteen huipulta tuo lääketieteen nobelisti Shinya Jamanaka luennoimalla yleisölle avoimessa tilaisuudessa perjantaina 30.5. aiheenaan ihmisen varaosatutkimus meillä ja maailmalla

- Kongressit tuovat paljon uutta tietoa ja huippuasiantuntijoita Tampereelle, mutta myös niiden taloudelliset vaikutukset ovat merkittävät, kertoo Tampere-talon kongressipäällikkö Erika Eischer.

Valtakunnallisen kongressitutkimuksen mukaan kongressivieras viipyy paikkakunnalla keskimäärin neljä vuorokautta ja käyttää päivässä noin 256 euroa (lähde: Finland Convention Bureau/MEK). Tänä vuonna Tampere-talossa järjestettävien kansainvälisten kongressien tulovaikutus on 4,1 milj. euroa. Kokonaisosallistujamäärä on noin 4000 henkeä.

Tampere-talon kansainväliset kongressit kesällä

3.-4.6. Global Health -seminaari 

Seminaari on suunnattu globaaleista terveyskysymyksistä kiinnostuneille terveydenhuollon ammattilaisille, poliittisille päättäjille sekä kehityshankkeita tekeville kansalaisjärjestöille. Seminaarissa puhuu mm. presidentti Tarja Halonen. Seminaarin järjestävät lääkäriseura Duodecim ja Tampereen yliopisto.

8.-12.6. International Chemical Recovery Conference 

Paperi- ja selluteollisuuden tapaaminen tuo Tampereelle 250 asiantuntijaa, tutkijaa ja tehdasväkeä 18 eri maasta. Konferenssi on alan johtava tapahtuma kemikaalien talteenotosta paperi- ja selluteollisuudessa. Konferenssin järjestää Suomen Soodakattilayhdistys, joka samalla juhlistaa omaa 50-vuotistaivaltaan.

15.-19.6. Euromit 

Juhannusviikolla Tampere-talon täyttää noin 700 kansainvälistä mitokondriotutkijaa ja molekyylilääketieteen asiantuntijaa 31 maasta professori Howard Jacobsin ja Anu Suomalaisen isännöimässä Euromit-kongressissa. Varsinaisen tiedekongressin yhteydessä järjestetään myös potilaskokous mitokondriotaudeista kärsiville, heidän omaisilleen sekä potilasjärjestöjen edustajille. Konferenssin yhteydessä järjestetään myös kaikille avoin yleisöluento 18.6. klo 16.45. Aiheena on, voiko geeniteknologia parantaa sairauksia. Osallistujat kokoontuvat Viikinsaareen viettämään keskikesän juhlaa ja perehtymään suomalaisen tangon taikaan.

23.-26.6. Ed Media - World Conference on Educational Multimedia, Hypermedia & Telecommunications 

Juhannuksen jälkeen alkava seminaari järjestetään Tampereella jo toisen kerran. Tampereen yliopisto isännöi kongressia vuonna 2011. Konferenssiin odotetaan noin 700:aa alan asiantuntijaa jopa 70 maasta. Osallistujat tulevat akateemisesta maailmasta, ja teemana on verkko-oppiminen, informaatiolukutaito, oppimisanalyytiikka, etäoppimisympäristöt jne. Konferenssin pääluennot järjestetään Tampere-talolla ja rinnakkaiset luennot yliopistolla. Suomalaisesta kesästä vieraat pääsevät nauttimaan mm. Viikinsaaren illanvietossa.

30.6.–4.7. Crossroads in Cultural Studies

Tampereen yliopisto isännöi tätä kulttuurintutkijoiden maailmankongressia jo neljännen kerran. Kongressi ja sitä järjestävä kansainvälinen järjestö perustettiin Tampereella vuonna 1996. Sen jälkeen kongressi on kiertänyt eri maissa. Tähän järjestyksessään 10. kulttuurintutkijoiden konferenssiin odotetaan noin 550 osallistujaa 55 maasta, pääasiassa yliopistojen opettajia ja tutkijoita. Konferenssin teema on kulttuuri ja sen tutkimus nyt: globaalistuminen, muuttoliikkeet, paikallisuuksien rakentuminen globaalissa maailmassa, uudet kulttuurin muodot, kuten tietokonepelit, tutkimuksen metodologia.

Pääpuhujat ovat Elena Trubina (Venäjä), joka puhuu uusista subjektiviteetin muodoista kaupungeissa sekä Wang Xiaoming (Kiina), joka puhuu Kiinan uudenlaisesta kapitalismista. Lisäksi paikalla ovat mm. John Clarke (UK), joka puhuu nykyisestä kriisistä, Brenda Yeoh (Singapore), joka puhuu uudesta kaupunkilaisesta kosmopoliittisuudesta, Laura Junka-Aikio (Lapin yliopisto), joka puhuu sitä koskevasta kiistasta ja ketkä ovat saamelaisia. Lawrence Grossbergin (USA) esiintyy istunnossa, jonka teemana on se, kuinka asioista tehdään tai ei tehdä poliittisia.

Lisätietoja

Kongressipäällikkö Erika Eischer, Tampere-talo, puh. 040 545 0011, erika.eischer@tampere-talo.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 30.05.2014