Pelimusiikkikonsertti The Super Sound of Videogames 2 valtaa Tampere-talon 4.9.

Tiedote 28.8.2015
Julkaistavissa heti 

The Super Sound of Videogames 2 saa ensiesityksensä Tampere-talossa 4.9. Konsertissa kohtaavat kaksintaisteluhengessä turkulainen vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano Quinsonitus sekä lyömäsoittimia ja elektronisen musiikin soundeja yhdistelevä Takomo Percussion. Quinsonitusta pidetään yhtyeenä, joka aloitti pelimusiikkibuumin kaksi vuotta sitten.

Tampere-talon konsertti on jatkoa vuonna 2013 esitetylle ykkösosalle, joka villitsi mm. Assembly Summer 2013 -tapahtuman osallistujat Helsingin Areenalla. Sen jälkeen pelimusiikki on kasvattanut yhä enemmän suosiotaan, kun useat suomalaiset orkesterit ovat ottaneet bittihitit mukaan kausiohjelmiinsa.

Tampere-talon konsertissa pelimusiikin kauniimpia sävyjä loihtivat lisäksi taiturimainen viulisti Emmi Salmi, sellisti Harri Topi sekä jo aiemmassa The Super Sound of Videogamesissa pelaajien sydämet valloittanut pianisti Saana Ijin. Kitarasankarina lavalla heiluu Pasi Bergman.

Syyskuussa kuultavan pelimusiikkikonsertin biisilistaa on suunniteltu yhdessä pelaajien kanssa.

‒ Soitimme ensimmäisessä konsertissa perinteiset Halot ja Super Mariot, ja jatko-osassa päästään tekemään äärimmäisen monipuolinen konsertti. Uudempaa pelimusiikkia edustavat mm. The Last of Us ja Bioshock Infinite. Halusimme ehdottomasti ottaa mukaan myös vanhoja kunnon C64-tykityksiä kuten Chris Huelsbeckin R-typen sekä Matt Grayn Last Ninja 2 -tunnarin, kertoo Quinsonituksen trumpetisti Toni Isokivi.

Muita konsertin pelinimikkeitä ovat mm. C&C: Red Alert 3, GTA III, Deus Ex, Valkyria Chronicles, Sonic, Crysis 2, Zelda, Cybernoid 2, Chrono Trigger sekä Mass Effect 2. Musiikkia ei soviteta konsertissa uudelleen, vaan kappaleet soitetaan mahdollisimman uskollisena alkuperäiselle, mutta kuitenkin sopivalle soittimelle räätälöitynä. Myös visuaalisuuteen on panostettu, ja tunnelma halutaan pitää rentona ja huumoripitoisena.

‒ Edellisissä The Super Sound of Videogames -esityksissä vallitsi upea yhteisöllinen tunnelma sekä yleisön että muusikoiden keskuudessa, joten uskon että myös kakkososassa tulee olemaan erittäin hienoja hetkiä, Isokivi sanoo.

Konsertin tuottavat Tampere-talo ja Taideosuuskunta Mekkala.

Liput alk. 30 €, opiskelijat ja eläkeläiset 25 €

Lisätietoja

Haastattelut:
Toni Isokivi, tuottaja ja trumpetisti
Puh. 050 5558278
toni.isokivi@mekkala.org

Pressiliput:
Anne Sivula, tiedottaja, Tampere-talo
Puh. 03 243 4250
anne.sivula@tampere-talo.fi

www.tampere-talo.fi/supersound

www.thesupersound.net

www.quinsonitus.com

www.takomopercussion.com

www.mekkala.org

Konsertin trailerit
youtu.be/aiHC0A5KvMQ
youtu.be/kmWMEUkxEYY

Pressikuvat

Facebook-tapahtuma


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 28.08.2015