Tampere-talo teki historiansa parhaan tuloksen vuonna 2015

Mediatiedote
Embargo perjantai 29.1.2016 klo 14:00

Kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo Osakeyhtiön kävijämäärä, liikevaihto ja tulos olivat viime vuonna talon 25-vuotisen historian parhaimmat. Talossa vieraili lähes 308 000 tapahtumakävijää ja arviolta 355 000 päiväkävijää. Liikevaihto oli 8 miljoonaa euroa ja tulos 400 000 euroa. Koko liikevaihto ja muut tuotot kohosivat 13,5 miljoonaan. Tilinpäätös on vielä vahvistamaton. Vuoden kruunasi kongressitalotutkimus, jossa asiakkaat arvioivat talon jo seitsemännen kerran Suomen kongressikeskusten kärkeen. Talo investoi parhaillaan uusiin palveluihin kaikkiaan 20 miljoonaa euroa.

Tampere-talo asetti vuodelle 2015 korkeat tulostavoitteet kyetäkseen vastaamaan tuleviin rakennusinvestointeihin. Tavoitteet saavutettiin kongressi- ja kokoustoiminnassa sekä ravintolatoiminnassa. Kulujen kasvu on saatu pysähtymään. Samalla on pystytty kasvattamaan myös tehtyjen käyttöomaisuusinvestointien määrää.

‒ Tulevaisuutemme kehitysvisio toiminnallisesti uudistuvasta Tampere-talosta on selkeästi innoittanut sekä asiakkaitamme että henkilökuntaamme. Hieno tulos on osoitus siitä, että kehityshankkeemme on juuri sitä, mitä meiltä kaivataan, iloitsee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere-talo investoi yhdessä omistajansa Tampereen kaupungin kanssa uusiin tiloihin ja sisältöihin kaikkiaan 20 miljoonaa euroa vuosina 2015‒2017. Käynnissä olevan uudistus- ja laajennushankkeen myötä talo kasvaa ja kehittyy vastaanottamaan yhä suurempia kulttuuri- ja kongressivierasjoukkoja. Vuonna 1990 avatussa Tampere-talossa on vieraillut sen historian aikana jo yhteensä 6,89 miljoonaa erillistä kävijää.

Toukokuussa 2016 talossa avautuu neljä uutta kokous- ja monitoimitilaa. Lisäksi talo lanseeraa uuden kumppaninsa Royal Ravintoloiden kanssa ravintola- ja kahvilakonsepteja, joista ensimmäinen avataan marraskuussa 2016. Kaikki uudet ravintolapalvelut ovat valmiina toukokuussa 2017 vietettäviin Tampere-talon juhlallisiin avajaisiin mennessä. Samalla aukeaa odotettu, Tove Janssonin yli 2000 originaaliteoksesta koostuva maailman ainoa Muumimuseo. Lisäksi taloon tulee Janssonin kirjallisesta tuotannosta koostuvat lukukirjasto sekä myymälä-palvelupiste.

Tampere-talolla on vuosittain merkittävä tulovaikutus Tampereen talousalueelle. Talossa 2015 järjestetyt tapahtumat toivat alueelle yhteensä 35 miljoonaa euroa (Lähde: Synergos, valtakunnallinen tutkimusmetodi). Tästä talon kokous- ja kongressitoiminnan tulovaikutus on 18 miljoonaa.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Kuvapankki 

Tiedote 9.12.2015: Tampere-talo jälleen Suomen paras kongressitalo

Tiedote 24.11.2015: Vuodesta 2016 tulossa ennätyksellinen kokous- ja kongressivuosi Tampere-talossa

Kaikki tiedotteet 

Tampere-talo tuottaa vuosittain merkittäviä, valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä saavuttavia kulttuuri- ja tapahtumasisältöjä: balettivierailuja, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, kansainvälisiä kongresseja ja -konferensseja, kokouksia, seminaareja ja erilaisia messutapahtumia. Vuoden 2015 ohjelmiston kohokohtia olivat mm. loppuunmyyty Verdin Nabucco-ooppera, Wienin valtionbaletin ensivierailu Suomessa sekä Viron kansallisbaletin Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Tampere Filharmonian Sibelius-juhlavuoden konsertti tavoitti MUKANA-striimauspalvelu kautta 139 000 koululaista ympäri Suomen. Jopa 10 000 katsojaa osallistui Sorsapuistossa pidettyyn ilmaiskonserttiin. Ilmainen tiedetapahtuma Valoa pimeyteen, Tampereen lääkäripäivät ja roolipeli- ja animetapahtuma Tracon kuuluvat myös vuoden huipputapahtumiin.


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 29.01.2016