Tampere-talolle esteettömyyspalkinto erilaisten yleisöjen huomioimisesta

Tiedote 3.12.2014 
Julkaistavissa heti 

Tampereen kaupungin vammaisneuvosto on valinnut Tampere-talon vuoden 2014 esteettömyyspalkinnon saajaksi. Talo saa kiitosta erilaisten yleisöjen huomioimisesta, asiakaslähtöisestä toimintatavastaan ja hyvästä palvelusta. Talossa järjestetään vuosittain tapahtumia, joiden onnistumisessa esteettömyys on olennainen tekijä. Tunnustus luovutetaan talolle Kansainvälisenä vammaisten päivänä keskiviikkona 3. joulukuuta Tampereella.

Vammaisneuvosto myöntää vuosittain esteettömyyspalkinnon hankkeelle tai taholle, joka lisää mahdollisimman laajasti liikkumis- ja toimimisesteisten ihmisten mahdollisuuksia osallistumiseen.

Neuvoston palkintoperusteluiden mukaan oikea asenne on ratkaisevaa esteettömyyden edistämisessä. Tampere-talon henkilökunnan positiivinen asenne ja asiakaslähtöinen toimintatapa erilaisia yleisöjä kohtaan yhdistettynä esteettömiin tiloihin muodostavat toimivan kokonaisuuden, jolloin vieraan on ilo saapua nauttimaan talon tapahtumista. Henkilökunnalla on halu kehittyä moninaisten yleisöjen kohtaamisessa. Tampere-talo ei ole pelkästään Pohjoismaiden suurin kongressikeskus, vaan se voisi hyvin tavoitella myös Pohjoismaiden esteettömimmän kongressikeskuksen titteliä.

‒ Teemme jatkuvasti tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa esteettömyyden parantamiseksi. Henkilökuntaamme on koulutettu avustamaan hienovaraisesti asiakkaita, joilla on jokin aisti- tai liikuntarajoite. Kaikkiin Tampere-talon kokous- ja yleisötiloihin pääsee esteettömästi, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Pekka Mäkisalo.

Tampere-talossa on järjestetty vuosien varrella erikokoisia vammaisjärjestöjen kotimaisia ja kansainvälisiä tapahtumia, kuten Kuurojen valtakunnalliset kulttuuripäivät toukokuussa 2014, Kehitysvammaisten Europe in Action -konferenssi kesäkuussa 2009 ja Helen Keller – kuurosokeiden maailmankongressi kesäkuussa 2005. Ensi vuoden maaliskuussa talossa pidetään Esteettömän taiteen ja kulttuurin suurtapahtuma ACCAC, johon osallistuu tuhat kävijää.

Vuonna 2013 talossa pidettiin yhteensä lähes 700 erilaista konserttia, kokousta ja muuta tapahtumaa, jotka keräsivät kaikkiaan noin 273 000 kävijää.

Lisätietoja

Tampere-talon asiakaspalvelupäällikkö Pekka Mäkisalo, puh. 03 243 4769, pekka.makisalo@tampere-talo.fi

Tampereen kaupungin vammais- ja esteettömyysasiamies Jukka Kaukola, puh. 040 801 6188, jukka.kaukola@tampere.fi

Esteettömyys Tampere-talossa

Kuvagalleria


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 03.12.2014