Palkittu tv-tuottaja ja ohjaaja Timo Suomi Tampere-talon ohjelmapäälliköksi

Mediatiedote 
EMBARGO ke 3.2.2016 klo 14
 
Timo Suomi on valittu kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo Osakeyhtiön ohjelmapäälliköksi. Suomi siirtyy Tampere-taloon Yleisradiosta, jossa hän on vastannut yli tuhannen musiikkiohjelman monikameraohjauksesta ja tuottamisesta. Hän on tehnyt lähes 200 suoraa musiikkiohjelmalähetystä, kuten Euroviisujen Suomen karsinta- ja finaalilähetykset 2001‒2007, kehittänyt useita menestyneitä tv-formaatteja sekä saanut niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tunnustuksia ja palkintoja töistään. Suomi aloittaa tehtävässään 7.3.2016.
 
Timo Suomen, 51, kehittämiin formaatteihin kuuluvat mm. Satuhäät 2005‒2015, Rauhassa 2015, Ikimuistoinen 2000‒2003 ja Laulava Sydän 1999‒2002. Hän on toiminut monikameraohjaajana monissa suomalaisten artistien DVD- julkaisuissa, luennoinut tv-ohjaamisesta ja tuottamisesta sekä työskennellyt alan kansainvälisissä tehtävissä mm. Norjassa.
 
Ohjelmapäällikkö johtaa Tampere-talon ohjelmaosastoa ja vastaa kulttuuriohjelmasta sekä ohjelmasuunnittelun ja -sisältöjen kehittämisestä. Ohjelmapäällikkö on johtoryhmän jäsen ja osallistuu strategiseen ja liiketoiminnan suunnitteluun. Venla- ja Telvis-palkinnoilla sekä kansainvälisilläkin tunnustuksilla huomioitu Suomi aloittaa työnsä talossa, joka on hänelle jo ennestään erittäin tuttu paikka. 
 
‒ Olen tehnyt talossa urani aikana lukuisia tuotantoja ja lähetyksiä, kuten tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlakonsertin ja -vastaanoton sekä viimeksi uudenvuoden lähetyksen. Tampere-talo kasvaa ja kehittyy lähivuosina merkittävästi ja tulossa on hienoja uusia avauksia, joten odotan innolla pääseväni mukaan tähän työhön, Suomi sanoo. 
 
Ohjelmapäällikön tehtävään haki lähes 70 henkilöä, ja se kiinnosti laajasti niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin ammattilaisia. 
 
‒ Timo Suomi on vahva visionääri, jolla on tahtoa ja laaja-alaista kokemusta viedä isoja kokonaisuuksia eteenpäin. Hän on vetänyt useita maamme laadukkaimpia ohjelmasisältöjä niin budjettien kuin yleisömäärienkin puolesta. Olen innoissani, että saamme hänen kaltaisensa ammattilaisen taloon, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas

Lisätietoja 

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 551 1551 
 
Timo Suomi, puh. 040 537 6280
 
Vuosi 2015 oli Tampere-talon historian paras. Tapahtumakävijöitä oli lähes 308 000 ja päiväkävijöitä ennätykselliset 355 000. Liikevaihto oli 8 miljoonaa euroa ja tulos kaikkien aikojen korkein, 400 000 euroa. Koko liikevaihto ja muut tuotot kohosivat 13,5 miljoonaan. Tampereen kaupunki ja Osakeyhtiö investoivat parhaillaan uusiin palveluihin ja tiloihin kaikkiaan 20 miljoonaa euroa. Tampere-talo tuottaa vuosittain merkittäviä, valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä saavuttavia kulttuuri- ja tapahtumasisältöjä: balettivierailuja, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, kansainvälisiä kongresseja ja -konferensseja, kokouksia, seminaareja ja erilaisia messutapahtumia. Vuoden 2015 ohjelmiston kohokohtia olivat mm. loppuunmyyty Verdin Nabucco-ooppera, Wienin valtionbaletin ensivierailu Suomessa sekä Viron kansallisbaletin Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Tampere Filharmonian Sibelius-juhlavuoden konsertti tavoitti MUKANA-striimauspalvelun kautta 139 000 koululaista ympäri Suomen. Jopa 10 000 katsojaa osallistui Sorsapuistossa pidettyyn ilmaiskonserttiin. Ilmainen tiedetapahtuma Valoa pimeyteen, Tampereen lääkäripäivät ja roolipeli- ja animetapahtuma Tracon kuuluvat myös vuoden huipputapahtumiin.

Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 03.02.2016