Huippuunsa viritetty nykysirkusryhmä sekä puhallintrio Hendrixin jalanjäljillä Tampere-talossa 3. lokakuuta

Tiedote 30.9.2014
Julkaistaviss heti

Perjantaina 3. lokakuuta Tampere-talossa voi nauttia rajoja rikkovista taide- ja musiikkielämyksistä. Tšekkiläisen Cirk La Putykan nykysirkus ylittää akrobatian, modernin tanssin, nukketeatterin, konsertin ja urheilun rajoja. Ranskalainen puhallintrio Journal Intime herättää puolestaan Jimi Hendrixin musiikin eloon.

Journal Intime on kolmen huippusoittajan saumaton tiimi. Trio hurmasi Ultra Music Nightsin yleisön kunnianosoituksellaan Jimi Hendrixille vuoden 2012 Pori Jazzeilla. Tänä syksynä vaskiyhtye palaa Suomeen 12 keikan kiertueelle. Nyt se saa oman näytönpaikkansa Tampere-talossa.

Trio vie Hendrixin musiikin uudelle tasolle alkuperäistä matkimatta. Kiertue kantaa samaa nimeä kuin vuonna 2010 julkaistu albumi Lips On Fire. Yhtyeessä puhaltaa kolme kovaa soittajaa, jotka kaikki kuuluvat ranskalaisten avant-jazzareiden ja improvisoijien huippujoukkoon, joka maustaa musiikkiaan myös funkilla, reggaella, salsalla ja afrolla.

Slapstick Sonata kiertänyt Eurooppaa ja jatkaa USA:han

Cirk La Putykan Slapstick Sonata on yhdistelmä musiikkia (mm. Mozart, Händel ja Shostakovich) ja slapstick-huumoria mykkäelokuvien ajalta. Esitys tuo korkean ja matalan kulttuurin törmäyskurssille. Visuaalinen runous kohtaa fyysisen komedian ja nykysirkusilmaisun.

Sirkus perustettiin 2009 ja siinä on kaksikymmentä jäsentä, jotka ovat kuuluisia tähtiä Prahassa. Slapstick Sonatassa on mukana Tšekin Kansallisteatterissa päärooleissa esiintynyt näyttelijä, kaksi akrobaattista tanssijaa, voimistelija, balettitanssija sekä kilpa-aerobicin EM-tason urheilija, joka on sittemmin "kääntynyt" akrobaatiksi.

- Pimenevä varasto Prahassa. Yötyöläisillä on jälleen edessään tylsä ja raskas vuoro. Mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Hiljalleen yövuorolaiset murtautuvat ulos arkipäiväisistä rutiineistaan. He karistavat ankeuden yltään elämää sykkiväksi ja loisteliaaksi värien, huumorin, liikkeen, hassuttelun ja fyysisen teatterin räjähdykseksi. Raapaise pintaa – ties mitä sieltä löytyykään? Circk La Putyka kuvailee esitystä verkkosivuillaan.

Esitys sai ensi-iltansa Prahan Kansallisteatterissa vuonna 2012. Tämän jälkeen se on nähty eri puolilla Eurooppaa ja mm. Helsingin Kansallisteatterin suurella näyttämöllä. Lokakuun esitysten jälkeen teos lähtee kuukauden kestävälle kiertueelle Yhdysvaltain itärannikolle.

Cirk La Putykaa luotsaa ohjaaja Rosta Novak, joka on Tšekissä arvostettu ja palkittu näyttelijä. Hän tulee teatterisuvusta, joka on tehnyt marionettiteatteria 1700-luvulta lähtien. Esitys toteutetaan yhteistyössä suomalaisen nykysirkusryhmä Circo Aereon kanssa.

Lisätietoja

Cirk La Putyka: tuottaja Niina Ilola, Circo Aereo, puh. 050 349 2079, niina@circoaereo.net
Journal Intime: tuottaja Mari Niskanen, Tampere-talo, puh. 050 349 2079, mari.niskane@tampere-talo.fi
Medialiput: tiedottaja Anne Sivula, Tampere-talo, puh. (03) 243 4250, anne.sivula@tampere-talo.fi 

Pe 3.10. klo 19 Iso sali
Cirk La Putyka - Slapstick Sonata
Liput alk. 25 euroa
Katso Slapstick Sonata -video 
Kuvagalleria

Pe 3.10. klo 19 Pieni sali
Journal Intime plays Jimi Hendrix
Lips On Fire
Liput alk. 29 €, opisk./eläkel. 24 €
Kuvagalleria


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 30.09.2014