Figaron häät keräsi kehuja ja kosketti 8900 katsojaa Tampere-talossa

Tiedote 4.3.2014
Vapaa julkaistavaksi heti

Tampere-talossa helmikuussa esitetty W.A. Mozartin Figaron häät vetosi niin yleisöön kuin kriitikoihinkin. Tuomas Parkkisen ohjaaman oopperan tulkintaa luonnehdittiin viihdyttäväksi ja korkeatasoiseksi klassikoksi, jossa tarina etenee sutjakkaasti ja saa yleisön nauramaan. Komediallista ohjausta pidettiin notkeana ja raikkaana. Oopperan kuusi esitystä keräsi Tampere-taloon kaikkiaan 8900 katsojaa.

Hannu Lindholmin lavastusta kuvailtiin kekseliääksi, häikäiseväksi ja muuntautuvaksi. Tuomas Lampisen suunnittelema puvustus oli omaleimainen ja rikkoi onnistuneesti tyyliä epookista nykyaikaan. Ville Syrjän käsialaa ollutta valosuunnittelua pidettiin hienostuneena.

Kiittäviä arvioita saivat sekä kotimaisista että kansainvälistä nimistä koostunut korkeatasoinen solistikaarti. Kaikkiin keskeisiin rooleihin oli saatu taitavat huippulaulajat. Figaron häät oli hyvin näytelty ja loistavasti laulettu kokonaistaideteos.

Päärooleissa esiintyivät Mika Kares (Figaro), Marjukka Tepponen (Susanna), Mark Stone (kreivi), Kelebogile Pearl Besong (kreivitär), Merja Mäkelä (Cherubino), Monica Groop (Marcellina), Esa Ruuttunen (Don Bartolo), Joska Lehtinen (Don Basilio), Heikki Aalto (Antonio), Annami Hylkilä/Mia Heikkinen (Barbarina) ja Lassi Virtanen (Don Curzio).

Figaron häiden ensi-ilta oli 15. helmikuuta. Tampere Filharmoniaa johti Roy Goodman ja Tampereen Oopperan kuoroa Heikki Liimola.

Tampereen Oopperan ensi kevään teos on Giuseppe Verdin Nabucco. Teoksen ohjaa Vilppu Kiljunen ja nimiroolissa debytoi baritoni Tommi Hakala. Lavastuksen sunnittelee Antti Mattila, puvut Piia Rinne ja valosuunnittelusta vastaa Jussi Kamunen. Kuorokapellimestari on Heikki Liimola. Ensi-ilta on Tampere-talossa 14. helmikuuta 2015.

Lisätietoja

Tampereen Oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen, puh. 03 243 4216, suvi.leinonen@tampere-talo.fi  

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 04.03.2014