Tampere-talon kansainvälisten kongressien tulovaikutus Tampereelle jopa 5,8 miljoonaa tänä vuonna

Mediatiedote 4.6.2015
Julkaistavissa heti

Tampere-talossa pidettävillä 14 kansainvälisellä konferenssilla on jälleen merkittävä tulovaikutus talousalueelle. Vuoden 2015 kongresseihin osallistuu arviolta 5700 kävijää, jotka jättävät rahaa kaupunkiin 5,8 miljoonaa euroa. Kesän kongressisesongin suurimmat tapahtumat ovat Manufacturing Performance Days sekä Glass Performance Days, joihin odotetaan yhteensä yli tuhatta kävijää. Vuoden aikana konferensseissa vierailee niin tunnettuja yritysjohtajia kuin kuninkaallisiakin.

‒ Vuosi 2015 näyttää jo tässä vaiheessa kongressien suhteen erinomaiselta. Tapahtumat tuovat talousalueellemme paitsi matkailutuloja, myös valtavasti uutta tietoa, verkostoja ja osaamista. Valtaosa tämän vuoden tapahtumista on tekniikan ja teollisuuden alojen asiantuntijoiden mittavia kongresseja, kertoo kongressipäällikkö Erika Eischer Tampere-talosta.

Vuonna 2014 Tampere-talossa järjestettävien kansainvälisten kongressien tulovaikutus oli 4,1 miljoonaa euroa ja kokonaisosallistujamäärä 4000. Valtakunnallisen kongressitutkimuksen mukaan kongressivieras viipyy paikkakunnalla keskimäärin neljä vuorokautta ja käyttää päivässä noin 256 euroa (lähde: Finland Convention Bureau/MEK 2014).

Manufacturing Performance Days kokoaa Tampereelle 8.-10.6. yli 500 valmistavan teollisuuden huipputason vaikuttajaa ja asiantuntijaa noin 20 maasta. Mukana on runsaasti yritysjohtoa ja nimekkäitä osallistujia. Tapahtumassa luennoivat mm. Koneen pääjohtaja Henrik Ehrnrooth ja Siemensin Factory Automationin toimitusjohtaja Ralf-Michael Franke.

Aerosolitekniikan konferenssiin 15.-17.6. on tulossa 200 asiantuntijaa 21 eri maasta: tutkijoita, insinöörejä, johtajia, myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen asiantuntijoita, suunnittelijoita, opettajia sekä alan opiskelijoita. Konferenssin järjestää Tampereen teknillisen yliopiston fysiikan laitos yhteistyössä alan eurooppalaisen kattojärjestön European Aerosol Assemblyn kanssa.

Maailman johtava lasialan konferenssi Glass Performance Days järjestetään 24.-26.6. Tampere-talossa jo 15. kerran. Yli 120 luennon kokonaisuus pureutuu lasirakenteiden suunnitteluun ja käyttöön.

Tampere-talon kansainvälisiä kesäkongresseja ovat myös parhaillaan käynnissä oleva Valmet Clothing Days sekä jo toukokuussa järjestetty 200 hydrauliikan asiantuntijan Fluid Power -konferenssi.

Elokuun partiokongressissa vierailee Tanskan prinsessa Benedikte

Elokuussa Tampere-talo toimii ensimmäistä kertaa teemaltaan ja myös osallistujaprofiililtaan aivan poikkeuksellisen kongressin tapahtumapaikkana, kun kansainväliset partiovaikuttajat kokoontuvat talossa. Partiotyttöjen Maailmanliiton WAGGGS:n tukijärjestö Olave Baden-Powell Society pitää kansainvälisen konferenssinsa Tampere-talossa 6. - 9.8. Suomen Partiolaisten kutsumana. Osallistujien joukossa on myös Tanskan prinsessa Benedikte, joka toimii tukijärjestön suojelijana.

Suomen Neuropsykologinen yhdistys järjestää 9.-11.9. ESN 2015 -konferenssin (5th Conference of the European Societies of Neuropsychology). Samassa yhteydessä pidetään Pohjoismainen neuropsykologian alan tapaaminen (12th Nordic Meeting in Neuropsychology). Tapahtumaan on tulossa jopa 400 alan tutkijaa ja kliinikkoa.

Tampereen teknillinen yliopisto isännöi syksyllä kahta kansainvälistä konferenssia. Teräsrakentamisen konferenssiin 23.-25.9. (Nordic Steel Construction Conference) osallistuu 150 pohjoismaista alan eturivin tutkijaa ja asiantuntijaa. Vieraita on myös mm. Saksasta, Japanista ja Australiasta. World Congress on Engineering Asset Management järjestetään 27.9.-1.10. Kongressiin on tulossa jopa 300 asiantuntijaa Euroopasta, Australiasta, Kauko-Idästä, Afrikasta sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikasta.

Joulukuun alussa Tampere-talon valtaa kansainvälisten osaajien ja yritysten yhteinen Twinkle-tapahtuma, johon tavoitellaan jopa 2000 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta.

Lisätietoja

Tampere-talon kongressipäällikkö Erika Eischer puh. 040 545 0011, erika.eischer@tampere-talo.fi

Tampere-talon kuvapankki vapaasti käytettävissä www.tampere-talo.fi/galleria


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 04.06.2015