Hugh Masekela syksyllä Tampereelle

Tiedote 5.2.2014
Julkaistavissa heti 

Eteläafrikkalainen afrobeatin ja jazzin legenda Hugh Masekela yhtyeineen esiintyy Tampere-talossa maanantaina 20. lokakuuta. Trumpetisti ja laulaja Hugh Masekela julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1963. Yli 40 pitkäsoittoa myöhemmin vuonna 1939 syntynyt muusikko on yhä aktiivinen sekä keikka- että levytysrintamalla. Hugh Masekelan viimeisin albumi, pianisti Larry Willisin kanssa tehty, Friends ilmestyi vuonna 2012. Levyn julkaisi Masekelan oma yhtiö House of Masekela.

Vuonna 2014 Hugh Masekela kiertää maailmaa ja juhlistaa 75 vuoden ikäänsä. Tampereen-keikka on osa World Tour '75 -kokonaisuutta.

Masekelan merkittävin kappale on Bring Him Back Home, joka ilmestyi vuonna 1987. Vastikään edesmennyt, apartheidin jälkeisen Etelä-Afrikan ensimmäinen presidentti Nelson Mandela oli laulun ilmestymisen aikaan virunut vankilassa jo 25 vuotta. Bring Him Back Homesta tuli hetkessä yksi Mandelan ja koko Etelä-Afrikan vapautumisen sloganeista. Mandelan vankeus päättyi vuonna 1990 ja apartheid-politiikka haudattiin lopullisesti vuonna 1994.

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi Hugh Masekela tunnetaan suurena, kaikkensa peliin laittavana viihdyttäjänä. Muun muassa viime elokuussa trumpetisti-laulaja bändeineen tarjosi helsinkiläisyleisölle liki parituntisen keikan, jossa kuultiin laaja ja mietitty kattaus artistin vuosikymmeniä kestäneeltä uralta.

Miriam Makeban, Louis Armstrongin, Marvin Gayen, Paul Simonin ja Fela Kutin hengessä ja kanssa soittanut Hugh Masekela pitää perintöä elossa ja on vahvasti osa sitä. Amerikan listaykkönen vuodelta 1968 Grazing In The Grass kertoo, että Masekelalla on harvinainen taito muuttaa haastava musiikki kansantajuiseksi ja yhdistellä taitavasti globaalin rytmimusiikin eri puolia.

Luvassa on ikimuistoinen ilta.

Hugh Masekela (Etelä-Afrikka), ma 20.10.2014, Iso sali

Liput alk. 45/35 €

 

Pressikuvia (painike Multimedia) & runsaasti yleistä infoa:

www.basitours.com/artist/hugh_masekela

www.hughmasekela.co.za

www.nem.fi

Lisätietoja:

Rowan Rafferty, Nem Agency Oy, puh. 050 585 7300, rowan@nem.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 24.02.2014