Tuhto-ravintola ilmentää Tampere-talon uutta palvelukulttuuria

Kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-talo valmistautuu palvelemaan yhä laajenevaa asiakaskuntaa. Helmikuussa taloon avattiin hartaasti odotettu à la carte -ravintola, Tuhto. Uusi ravintola ilmentää Tampere-talon halua muuttua kutsuvaksi ajanviettopaikaksi, joka on avoinna joka päivä. Ravintola ja uudistunut palvelukulttuuri ovat osa mittavaa toiminnallista uudistushanketta, joka huipentuu Muumimuseon avautumiseen kesäkuussa 2017.

Tampere-talo on kahden vuoden ajan käynyt läpi talon historian mittavinta uudistusta. Viime vuoden toukokuussa valmistui talon laajennusosa, jossa on uusia kokous- ja monitoimitiloja. Marraskuussa avattiin uudistuneet aulatilat sekä muumi- ja design-tuotteisiin erikoistunut myymälä Tampere-talo Shop. Kuluvan vuoden helmikuussa avattiin à la carte -ravintola Tuhto, jonka toteuttamista oli valmisteltu Tampere-talossa viisi vuotta.

‒ Pyyntö ja tarve tyylikkäälle, mukavalle ja kutsuvalle ravintolalle tuli asiakkailtamme niin voimakkaana, että tähän haasteeseen oli ihan pakko lähteä. Ravintola Tuhto on tunnelmaltaan, tarjoiluiltaan ja tiimiltään meille unelmien täyttymys. Olemme ylpeitä saadessamme kutsua sinne paikalliset, valtakunnalliset ja kansainväliset vieraamme nauttimaan ruoasta ja Tampere-talon taiasta, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Uusi ravintola on osa Tampere-talon laajamittaista uudistusta, jolla talo valmistautuu palvelemaan kävijöitä entistäkin paremmin. Palvelukonseptin suunnittelusta vastasi Suunnittelutoimisto Amerikka ja WSP Finland. Suunnittelua tehtiin tiiviissä yhteistyössä Tampere-talon ja myös talon vakikävijöiden kanssa. Myös käyttäjä- ja sidosryhmiä, kuten opiskelijoita osallistettiin suunnitteluun.

Konseptisuunnittelun tuloksena Tampere-talosta haluttiin tehdä kodikas, kutsuva, aamusta iltaan auki oleva kaupunkilaisten ajanviettopaikka.

‒ Lämminhenkinen Tuhto kuvastaa hyvin tätä muutosta, sinne voi tulla monenlaisia asiakkaita. Aiemmin Tampere-talossa on käyty konserteissa ja tapahtumissa, nyt Tampere-taloon tullaan hyvän ruoan ja tunnelman houkuttamana, sanoo Suunnittelutoimisto Amerikan toimitusjohtaja, arkkitehti Sami Maukonen.

‒ Tuhtoa suunniteltaessa tavoitetaso oli korkealla, koska pyrimme kansainvälisen tason ravintolaan. Oli tärkeää, että saimme Royal Ravintolat mukaan, koska sillä tavalla saimme ravintola-alan asiantuntemusta ja se vaikutti myös siihen, millaiseksi Tuhto lopulta muotoutui, jatkaa Maukonen.

Royal Ravintolat Oy on hoitanut Tampere-talon ravintolatoimintaa vuoden 2016 alusta alkaen. Royal Ravintolat on Suomen suurin yksityinen ravintolayritys.

‒ Tampere-talon ja Royal Ravintoloiden yhteistyö on ollut erittäin hedelmällistä alusta asti. Haluamme olla mukana tarjoamassa asiakkaille laadukkaita elämyksiä kaikkialla, missä asiakkaat liikkuvat ja viettävät aikaa. Olemme tästä syystä innoissamme mukana Tampere-talon ensimmäisessä à la carte -ravintolassa, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Tampere-talossa kävi vuonna 2016 noin 371000 kävijää. Kävijämäärän odotetaan edelleen kasvavan, kun Tampere-taloon avataan 17. kesäkuuta maailman ainoa Muumimuseo. Museon myötä Tampere-talon asiakkaiden määrän odotetaan kasvavan 420 000 kävijään.

Liitteet:

- Tuhto ja tunnelman tekijät: Tuhton taustaa, faktoja ja erikoisuuksia

- Tampere-talo uudistuu: Tampere-talon muutokset 2015-17 pähkinänkuoressa

Kuvat:

https://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=40&p408=1&category=7057

 

Lisätietoja

Tampere-talo:

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Tampere-talo Oy, p. 040 551 1551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Royal Ravintolat:

Markkinointijohtaja Joonas Mäkilä, Royal Ravintolat Oy, p. 046 920 9477, joonas.makila@royalravintolat.com

Suunnittelutoimisto Amerikka:

Toimitusjohtaja Sami Maukonen, Suunnittelutoimisto Amerikka Oy, p. 040 508 9766, sami.maukonen@amerikka.fi

WSP:n palvelumuotoilusta ja valaistussuunnittelusta sekä Tampere-talon suunnitteluprosessista lisätietoja antavat:

Pia Salmi, WSP Design Studion päällikkö, p. 040 720 6571, pia.salmi@wspgroup.fi

Mari Siikonen, muotoilujohtaja, p. 040 514 9592, mari.siikonen@wspgroup.fi

 

www.tampere-talo.fi/talouudistuu

www.ravintolatuhto.fi

www.royalravintolat.com

www.amerikka.fi

www.muumimuseo.fi

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 08.03.2017