Tampere-talo on jälleen Suomen paras kongressitalo

Mediatiedote 9.12.2015
Julkaistavissa heti 

Asiakkaat ovat arvioineet Tampere-talon jo seitsemättä kertaa peräkkäin Suomen parhaaksi kongressitaloksi. Jopa 95 prosenttia asiakkaista on valmis suosittelemaan taloa muille tapahtumajärjestäjille. Tulokset käyvät ilmi tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin kymmenen kokous- ja kongressitalon asiakastyytyväisyyttä sekä talojen toiminnalle asetettuja odotuksia.

Parhaimmat arviot Tampere-talo sai myyntipalvelun palveluhalukkuudesta ja ammattitaidosta, luotettavuudesta, toiminnan asiakaslähtöisyydestä, tilojen toimivuudesta ja ylipäätään henkilökunnan palveluhalukkuudesta. Lisäksi asiakkaat pitävät talon vahvuutena hyvää sijaintia. Kiittävää palautetta tuli myös ruoasta ja ravintolapalveluista.

Kongressitalotutkimuksen toteutti Innolink Research Suomen kymmenen johtavan kongressitalon ja kongressialan yhteistyöelimen Congress Network Finland ry:n toimeksiannosta. Jokaisen talon 100 aktiiviasiakasta haastateltiin loka-marraskuussa. Kokous- ja kongressitalot ovat teettäneet asiakastyytyväisyystutkimuksia joka toinen vuosi jo vuodesta 2003 alkaen. Tampere-talo on sijoittunut kärkeen jokaisessa seitsemässä tutkimuksessa.

Kyselyyn vastanneiden joukossa oli sekä Tampere-talon pitkäaikaisia asiakkaita että ensimmäistä kertaa talossa tilaisuutensa järjestäneitä. Merkittävä osa haastatelluista asiakasyrityksistä (37 %) on järjestänyt talossa 3‒10 tilaisuutta viimeisen kahden vuoden aikana. Tämä joukko kuuluu kongressipäällikkö Erika Eischerin mukaan vaativimpiin asiakkaisiin.

‒ Tällä asiakasryhmällä on usein monenlaisia yksityiskohtaisia toiveita. Ykkössija tutkimuksessa kertoo siitä, että kongressiosastomme kokeneet ammattilaiset osaavat kuunnella asiakkaita, esittää heille ratkaisuja ja tarjota aina myös jotakin uutta. Suurin osa haastatelluista ilmoittivat aikovansa järjestää tapahtumia tulevaisuudessa vähintään yhtä paljon kuin tähänkin asti, mikä on hyvä signaali sekä kokoustoiminnallemme että koko Tampereen talousalueelle, Eischer kertoo.

Parannusehdotuksena tutkimuksessa on noussut vuodesta toiseen esiin paremmat pysäköintimahdollisuudet talon läheisyydessä. Asiakkaiden toive toteutuu viimein alkuvuodesta, kun naapurikorttelin P-Tullin pysäköintitalosta tulee P-Tampere-talon nimikkoparkkitalo, jossa on lähes 300 parkkipaikka. Katuopasteet ohjaavat asiakkaita pysäköimään autonsa parkkitalossa.

‒ Pysäköinnin parantaminen on esimerkki siitä, kuinka asiakkailta tuleva palaute auttaa meitä kehittämään palveluitamme. Siksi tällaisia tutkimuksia on tärkeä tehdä. Ykkössija vuodesta toiseen osoittaa myös sen, että meillä on mitä ammattitaitoisin, asiakkaiden palveluun täysillä omistautuva henkilökunta, toteaa toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere-talo odottaa kahden seuraavan kokous- ja kongressivuoden olevan poikkeuksellisen vilkkaita, sillä talossa järjestetään runsaasti suurtapahtumia. Vuoden 2016 kokousten ennakoidaan tuovan taloon ennätykselliset 80 000 osallistujaa. Asiakkaita ja yleisöä palvelee lähitulevaisuudessa entistä monipuolisempi Tampere-talo. Talossa on parhaillaan käynnissä mittava uudistushanke, jonka yhteydessä laajennetaan ja rakennetaan kokous- ja monitoimitiloja sekä ravintola-, kahvila- ja aulatiloja. Uudet kokoustilat avautuvat asiakkaille toukokuussa 2016, ja ravintola- ja aulatilat valmistuvat loppuvuoden 2016 ja kevään 2017 aikana. Lisäksi talossa avataan toukokuussa 2017 Tove Janssonin 2000 originaaliteoksesta koostuva Muumimuseo.

Tutkimukseen vastanneet asiakkaat edustivat laajasti Tampere-talon eri asiakaskuntia: 16 % oli valtion ja kuntien, 43 % järjestöjen, liittojen ja yhdistysten ja 41 % yritysten edustajia.

Lisätietoja

Kongressipäällikkö Erika Eischer, p. 040 545 0011, erika.eischer@tampere-talo.fi

Tiedote: Innolink Researchin tutkimustiedote (3.12.2015)

Tiedote: Vuodesta 2016 tulossa ennätyksellinen kokous- ja kongressivuosi Tampere-talossa (24.11.2015)

Tampere-talo kuvagalleria

Congress Network Finland


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 09.12.2015