Tampere-talon Etäevent-palvelu tunnetaan nyt nimellä MUKANA

Tiedote 9.4.2014
Julkaistavissa heti 

Tampere-talon Etäeventinä tunnetuksi tullut palvelu, suorana verkossa lähetettävä konsertti tai tapahtuma, on saanut uuden nimen: MUKANA. Englanninkielinen nimi on Event Online. Tampere-talo keräsi nimiehdotuksia Facebook-sivullaan maaliskuussa olleella kilpailulla ja valitsi niistä palvelua parhaiten kuvailevat nimet. Talo halusi muuttaa nimen yksinkertaisemmaksi, jotta se palvelisi paremmin kohdeyleisöä ja olisi ymmärrettävämpi.

Talossa järjestettävä konsertti tai kokous tallennetaan ja lähetetään eli striimataan verkossa tapahtuman kanssa yhtä aikaa yleisöille, jotka eivät voi tulla taloon paikan päälle. Viime syksynä pilotoidussa palvelussa tapahtumia striimattiin mm. vanhainkotiin, sairaalaan ja vankilaan.

Kaikkiaan lähes 70 ehdotuksen joukosta valitut uudet nimet tulivat kolmelta eri henkilöltä. Terhi Oksamo-Alatalo Tampereelta ehdotti MUKANA-nimeä ja Meeri Pyrstöjärvi Tampereelta ja Elina Berg Lempäälästä ehdottivat molemmat Event Onlinea. Heidät palkitaan erityisillalla Tampere-talossa.

Palvelu on talon konsertti- ja kokousasiakkaiden käytössä ensi syksystä alkaen. Noin kerran kuussa järjestettävät MUKANA-konsertit on suunnattu ensisijaisesti sosiaali- ja terveysalan toimijoille ja niiden asiakkaille. Syksyn ohjelmistosta striimattavat konsertit varmistuvat lähiaikoina. MUKANA-kokouksia voi puolestaan tilata kuka tahansa kokouksia järjestävä asiakas, joka myös saa päättää, miten tapahtuma on katsottavissa verkossa: vapaasti, salasanalla tai ostamalla verkkokaupasta.

Talossa pidettävien tapahtumien saavutettavuus paranee edelleen merkittävästi, kun MUKANA-palvelu vakiintuu osaksi talon palveluvalikoimaa. Yleisöt, joiden ei ole mahdollista tulla paikalle, voivat aidosti päästä osalliseksi konserteista tai kokouksista.

‒ Viime syksynä toteutettujen tapahtumapilottien tulokset ovat yksiselitteiset. Tapahtumiin osallistunut yleisö kertoi kokeneensa yhteisöllisyyttä ja tunne-elämyksiä sekä saaneensa vaihtelua ja uudenlaista sisältöä arkeensa, kertoo palvelun kehittämisestä vastaava tuottaja Maria Sahlstedt Tampere-talosta.

Palveluun olennaisesti kuuluva, juuri tässä hetkessä tapahtuva elämys ja vuorovaikutteinen keskusteluyhteys olivat asioita, jotka sekä esiintyjät että yleisöt ovat kokeneet parhaina ja mieleenpainuvimpina asioina.

‒ Pilotteihin osallistui myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat suurimmaksi osaksi erillään yhteiskunnan toiminnasta ja normaaleista arjen asioista. Erityisesti heille tällaisessa tapahtumassa mukana oleminen on ollut monella tavoin osallisuutta edistävä kokemus, Sahlstedt jatkaa. 

Lisätietoja

Tuottaja Maria Sahlstedt, puh. 040 147 0693, maria.sahlstedt@tampere-talo.fi

Lue lisää palvelusta


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 09.04.2014