Etäevent tarjoaa konserttielämyksiä yhä laajemmalle yleisölle paikasta riippumatta

Tiedote 5.11.2013
Julkaistavissa heti

Tampere-talon Etäevent-hanke on saanut hienon vastaanoton sekä yleisön että artistien keskuudessa. Etäevent tarjoaa konserttielämyksiä verkon välityksellä reaaliajassa myös niille, joiden ei ole mahdollista tulla kuuntelemaan konserttia paikan päälle. Viime keväänä käynnistetyn hankkeen tulikaste oli 13. lokakuuta, kun Isossa salissa esiintyneen Jonne Aaronin konserttia seurasi joukko nuoria Pitkäniemen sairaalassa.

Etäeventit kuvataan etäohjattavien robottikameroiden avulla. Huomaamaton tekniikka mahdollistaa sen, että salissa istuva yleisö pystyy nauttimaan konsertista kuten ennenkin ja etäyleisölle lähetettävä kuva ja ääni ovat korkeatasoisia. Etäeventien hyödyntämä käyttöliittymä antaa mahdollisuuden myös artistin ja etäyleisön vuorovaikutukseen. Taysin nuorisopsykiatrian vastuualueen EVA-yksikön nuoret Pitkässäniemessä pääsivät esimerkiksi tapaamaan Jonne Aaronia ennen keikkaa verkon välityksellä.

Syksyn aikana on vielä luvassa ainakin kaksi muuta etäevent-konserttia. Pispan palvelukeskuksen asukkaat pääsevät 15.11. mukaan Tampere Filharmonian konserttiin, ja Vesa-Matti Loirin joulukonsertti 22.12. lähetetään yhtä aikaa sekä Pappilanpuiston palvelukeskukseen että Kylmäkosken vankilaan.

Projektipäällikkö Maria Sahlstedtin mukaan Etäevent-hankkeen uudenlainen konserttimuoto on saanut aikaan positiivista virettä sekä kokeilussa mukana olevien yleisöjen että artistien keskuudessa.

─ Kaikki ovat lähteneet toteutusten ideointiin aktiivisesti mukaan. Kokemus on erittäin mielekäs ja mielenkiintoinen sekä yleisölle että artistille. Olin itse paikan päällä Pitkässäniemessä todistamassa, kuinka Jonnen ja bändin kanssa vietetty rupatteluhetki sähköisti tunnelman nuorten keskuudessa. Ensimmäinen etäevent oli monella tavoin hyvin koskettava kokonaisuus ja osa nuorista pääsi ensimmäistä kertaa elämässään keikalle, Sahlstedt kertoo.

Hankkeessa on mukana myös Tampereen yliopiston musiikkitieteen opiskelijoita, jotka havainnoivat etäeventien vaikutuksia kohdeyleisössä ja keräävät haastatteluiden avulla tutkimusmateriaalia opinnäytetöihinsä.

Tampere-talo on saanut hankkeeseen rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Tampereen kaupunki ja Tampere Filharmonia. Kevään 2014 aikana Tampere-talo julkaisee kaikille avoimen tuotantomallin etäeventien toteuttamisesta.

Lisätietoja:
Maria Sahlstedt
Projektipäällikkö, Etäevent-hanke
puh. 040 147 0693
maria.sahlstedt@tampere-talo.fi

Lue Maria Sahlstedtin blogista ajatuksia ja tunnelmia ensimmäisen etäeventin toteuttamisesta:
Jonne Aaron - rusinoilla vai ilman?

Pispan palvelukeskuksen asukkaille 15.11. lähetettävä Tampere Filharmonian konsertti näytetään myös suorana lähetyksenä Yle Areenassa.


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 05.11.2013