Lastensuojelu on eri sektoreiden tiivistä yhteistyötä

Tiedote 16.5.2012

Palkittu kansainvälinen konferenssi veti Tampereelle osallistujia 46 maasta

Vuoden 2011 kongressipalkinnon saajaksi on valittu ISPCAN-järjestön 12th European Regional Conference on Child Abuse and Neglect, joka järjestettiin 19.-21.9.2011 Tampere-talossa. Konferenssin aiheena oli lasten kaltoinkohtelun muodot ja yleisyys sekä kaltoinkohteluun puuttuminen ja ehkäiseminen.

Konfe­renssin järjesti Tampereen yliopisto yhteistyössä lastensuojelualan kansainvälisen ISPCAN- ja pohjoismaisen NASPCAN-järjestön kanssa. Tampere Convention Bureaun (TCB) hallitus palkitsee vuosittain yhden kansainvälisen konferenssin. European Regional Conference on Child Abuse and Neglect -konferenssi valikoitui kongressipalkinnon saajaksi monestakin syystä.
- Kongressi ei tullut tänne helpolla, vaan sitä jouduttiin anomaan hieman pitkän kaavan mukaan, ja jo hakuprosessiin liittyi monia kirjavia vaiheita, kertoo Tampere-talon kongressipäällikkö Erika Eischer.

Asiantuntijuus ja kaupungin turvallisuus tekivät vaikutuksen

- Hakemus jätettiin vuonna 2007, ja erityisiä ponnisteluja vaadittiin amerikkalaisen ISPCAN-järjestön vakuuttamiseksi siitä, että Tampere sopii konferenssin pitopaikaksi. Järjestön edustajat kävivät tutustumisvierailulla keväällä 2009, kertoo TCB:n toiminnanjohtaja Ella Kuula.
- Oli kylmä ja satoi lunta. Jännitimme, miten etelä-afrikkalainen, islantilainen ja amerikkalainen vieraamme viihtyvät. He olivat hyvin vaikuttuneita Tampereen turvallisesta ja rauhallisesta ilmapiiristä sekä paikallisten järjestäjien asiantuntijuudesta.

Lapset mukana konferenssissa

- Tamperelaiset järjestäjät toimivat määrätietoisesti saavut­taen laajapohjaisen yhteistyöverkoston, jossa oli mukana niin julkishallinnon kuin kolmannen sektorin toimijoita, Eischer kiittelee.
Paikalle saapui 450 henkilöä 46 maasta, mihin järjestäjät olivat varsin tyytyväisiä, vaikka osallistujamäärä oli hieman pienempi kuin aluksi odotettiin.

Konferenssiin laadittiin vetovoimainen ja monipuolinen ohjelma, jossa oli mukana myös lasten puheen­vuoroja. Paikallisen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimi professori Eija Paavilainen Tampereen yliopistosta. Toisena pääjärjestäjänä ja tieteellisen toimikunnan puheenjohtajana toimi professori Tarja Pösö Tampereen yliopistosta. Tukenaan heillä oli aktiivinen tiimi, jossa oli mukana muun muassa Tampereen kaupungin edustajia.
- Konferenssin järjestäminen edellytti paljon työtä, mutta oli palkitsevaa, kun vaativan ja vaikean aiheen parissa työskentelevät tutkijat ja asiantuntijat saivat jakaa kokemuksiaan ja oppia uutta, professori Pösö summaa.

Palkinto vuosittain ansioituneimmalle konferenssille

TCB on vuodesta 1997 alkaen myöntänyt Tampereen Kongressipalkinnon, joka on tunnustus pitkä­jänteisestä sitoutumisesta kongressin järjestämisprosessiin. Hyvin onnistuessaan kongressi tuo järjestävälle organisaatiolle sekä kongressin vastuuhenkilöille tunnettuutta ja kansainvälisyyttä. Lisäksi kongressi luo Tampereelle positiivista mainetta, työtä ja matkailutuloa. Palkinnon tarkoitus on rohkaista kansainvälisissä järjestöissä, tiede- ja tutkimusyhteisöissä sekä yrityksissä toimivia henkilöitä kutsumaan oman alansa kongresseja Tampereelle.

Lisätietoja:

  • Professori Eija Paavilainen, Tampereen yliopisto, Terveystieteiden yksikkö (hoitotiede)
    040 721 5419/040 190 4079, eija.paavilainen@uta.fi
  • Professori Tarja Pösö, Tampereen yliopisto, Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö (sosiaalityö)
    050 433 6258, tarja.poso@uta.fi
  • Toiminnanjohtaja Ella Kuula, Tampere Convention Bureau
    050 374 2639, ella.kuula@tampere.fi

Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 19.03.2013