Näyttely-yhteistyö Tampere-talon Talvipuutarhassa alkaa

Ensimmäisessä näyttelyssä Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijoiden teoksia

Tiedote, kutsu medialle 7.11.2013
Julkaistavissa heti

Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijoiden 60-vuotisjuhlavuosi päättyy kahteen erilliseen taidenäyttelyyn Tampere-talon Talvipuutarhassa. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita ensimmäisen näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 13.11. Näyttelyt aloittavat samalla Tampere-talon näyttely-yhteistyön, jossa Tampereen Taidemuseo, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tampereen Taiteilijaseura ry ja Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat vastaavat kukin vuorollaan tietyn jakson vuodessa Talvipuutarhan näyttelyiden sisällöstä.

Näyttelyiden luonne on ei-kaupallinen, ja niihin on vapaa pääsy. Tampere-talo on järjestänyt näyttelyitä Talvipuutarhassa aikaisemminkin.

‒ Tampere-talon ydinosaamista ovat konsertit, kongressit ja tapahtumat. Jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman laadukasta kuvataiteen toimintaa, toteutamme näyttelyiden sisältötuotannon tästä lähtien yhteistyössä kaupungin keskeisten kuvataiteen toimijoiden kanssa, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Ahokkaan mukaan näyttelyt ovat piristävä lisä talon maksuttomaan kulttuuritarjontaan ja elävöittävät pääaulan yhteydessä olevaa Talvipuutarhaa. Konsertti- ja kokousvieras voi piipahtaa Talvipuutarhassa katsomassa näyttelyä. Näyttelyillä on suuri potentiaalinen yleisö, sillä Tampere-talossa vierailee vuosittain lähes 300 000 kävijää.

Pictor Amoroso – maalauksia rakkaudella
Minni Huusari, Pentti Kokko, Sirkkaliisa Virtanen

Tampere-talo, Talvipuutarha 13.11.‒4.12.2013

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita paikalle avajaispäivänä keskiviikkona 13.11. Taiteilijat ovat tavattavissa Talvipuutarhassa kello 10‒11 sekä myös virallisissa avajaisissa klo 17.‒18.30. Näyttelyn avaa Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Sirkkaliisa Virtanen, Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry, puh. 050 553 5988, sirkkaliisa.virtanen@tampere.fi

Näyttelyiden koordinaattori Lisa Nordenswan, Tampere-talo Osakeyhtiö, puh. 050 388 7128, lisa.nodenswan@tampere-talo.fi

Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijoiden juhlavuodesta on tehty historiikki, joka on myös taiteilijamatrikkeli. Siinä 45 jäsentaiteilijaa esittäytyy ja kertoo taiteestaan ja taiteen merkityksestä. Juhlakirjan on toimittanut varapuheenjohtaja, kunniajäsen Aila Rautanen, puh.040 860 4571, aila.rautanen@gmail.com

Lisätietoa Pirkka-Hämeen Kuvataitelijoista

Taiteilijat kertovat teoksistaan

Minni Huusari

”Suoraan eteenpäin tuijottavat, varjostamattomat kasvokuvat, rikas ornamentiikka, runsas kultavärin käyttö - näillä elementeillä rakennan vanhaa Bysantin kulttuuria ihailevia teoksiani.  Osa töistä on tehty kollaasitekniikalla - joka sekin on omaa tulkintaani Bysantin mosaiikeista. Teosteni toisena innoittajana ovat olleet pohjoiset kalliopiirrokset, hiidenkirnut, suuret kivikehälatomukset, ns. jatulintarhat sekä valtavien jäämassojen pyöristämät harjukivet.”

Pentti Kokko

”Kaikki työt lähtevät luonnosta. Maalauksissa on usein mukana maisema. Maisema voi olla konkreettinen, kuten rykelmä erivärisiä kalastajaveneitä Välimeren rannalla, sankka ja syvä sekametsä Hämeessä tai auringossa kylpevät talot Pispalanharjulla. Mutta se voi olla myös impressio, hetken vaikutelma, kuva jonka fyysinen alkuperä katoaa ja tilalla on tekijän sielunmaisema.”

Kokko on vastikään saanut Tampereen kaupungin kultaisen ansiomitalin elämäntyöstään kuvataiteilijana.

Sirkkaliisa Virtanen

”Olen kokenut akvarellit ja tussimaalaukset omaan temperamenttiini sopivimmiksi. Teemat vaihtelevat tunnetilojeni mukaan. Joskus värit sinänsä ja niiden syvyys avaavat portin hyvin koskettavaan ja intensiiviseen elämykseen, joskus taas muotojen moninaisuus. Akvarellimaalauksissani jokainen teos on uniikki matka tuntemattomaan. Lopullinen teos näyttäytyy vasta kun paperi on kuivunut. Veden ja värin dynamiikkaa en pysty kesyttämään, enkä haluakaan. Veden, värin, paperin ja taiteilijan onnistunut vuoropuhelu on joskus nopeaa, joskus kärsivällistä malttamista. Siihen tarvitaan luomisen riemun lisäksi hyvät välineet ja paljon teknistä osaamista. Akvarellimaalaus on loputonta uusien asioiden ja mahdollisuuksien löytämistä. Se haastaa, mutta myös palkitsee. Ja joskus on kirkkaiden värien päivä – joskus harmaiden.”


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 11.11.2013