Paulina Ahokas Tampere-talon toimitusjohtajaksi

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa 3.10.2011 klo 14.00

Tampere-talo Osakeyhtiön hallitus on valinnut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi FM Paulina Ahokkaan. Ahokas aloittaa tehtävässään 3.1.2012. Ajalla 12.12.2011-2.1.2012 Ahokas toimii yhtiön varatoimitusjohtajana.

Paulina Ahokas on pitkän linjan kulttuuri- ja musiikkiammattilainen, joka tällä hetkellä työskentelee Music Export Finlandin toiminnanjohtajana. Aiemmin Ahokas on työskennellyt Suomen Lontoon Insituutin Arts Manager -tehtävässä, Joensuun yliopiston musiikkitieteen lehtorina, Down by the Laituri -kaupunkifestivaalin markkinointi- ja tiedotuspäällikkönä sekä Cafe Nouveau -jazzklubin promoottorina Tsekinmaan Prahassa.

Työuransa ohella Ahokas on toiminut monenlaisten musiikkiin, kulttuuriin ja tapahtumajärjestelyihin liittyvien organisaatioiden hallituksissa ja muissa luottamustehtävissä. Parin viime vuoden aikana hän on ollut jäsenenä mm. Suomen maabrändityöryhmässä, luovan talouden sekä kulttuuriyrittäjyyden tulevaisuustyöryhmässä, Greater Helsinki -strategiatyöryhmässä ja Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkihankkeen luovan talouden työryhmässä.

Koulutukseltaan Paulina Ahokas on filosofian maisteri, pääaineenaan musiikkitiede ja sivuaineina tiedotusoppi, englantilainen filologia ja palveluiden markkinointi. Äidinkielensä lisäksi Ahokas puhuu englantia, ruotsia ja ranskaa – tarvittaessa jonkin verran myös tšekkiä ja japania.

”Paulina Ahokkaassa yhdistyy harvinaisella tavalla visiönäärisyys, monipuolinen osaaminen ja kokemus sekä laaja kansallinen ja kansainvälinen verkottuminen. Hänen johdollaan Tampere-talolla on erinomaiset edellytykset kehittyä entistäkin monipuolisemmaksi ja arvostetummaksi toimijaksi, niin kulttuurisektorilla kuin kongressien järjestäjänäkin”, toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja, professori Per Ashorn.

”Olen iloinen ja ylpeä saadessani ryhtyä johtamaan Tampere-taloa, jonka visio sekä palveluhenkinen ja osaava henkilökunta tekevät siitä Pohjoismaiden suurimman ja konseptiltaan kiinnostavimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen. Tampere-talo on ollut Suomessa aikaansa edellä mm. vastuullisuus- ja ympäristöasioissa ja olen vakuuttunut, että yhdessä tämän motivoituneen henkilökunnan kanssa rakennamme edelläkävijyyttä myös tulevaisuudessa”, sanoo vastavalittu toimitusjohtaja Ahokas.

Tampere-talo Osakeyhtiön nykyinen toimitusjohtaja Kalervo Kummola siirtyy eläkkeelle vuoden 2012 alusta. Yhtiön hallitus kiittää häntä lämpimästi erinomaisesti hoidetusta 7-vuotisesta toimitusjohtajakaudesta.

Lisätiedot:

  • Per Ashorn, Tampere-talo Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja
    puh. 040 728 0354
  • Paulina Ahokas, Tampere-talo Osakeyhtiön toimitusjohtaja 3.1.2012 alkaen
    puh. 040 551 1551

Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 19.03.2013