Tampere-talo jälleen kongressitalojen kärkikastia

TIEDOTUSVÄLINEILLE 17.11.2011
JULKAISUVAPAA HETI

TAMPERE-TALO JÄLLEEN KONGRESSITALOJEN KÄRKIKASTIA

Tampere-talo pärjäsi jälleen hienosti valtakunnallisessa kongressitalotutkimuksessa, jossa selvitettiin asiakaspysyvyyttä ja siihen vaikuttavia tekijöitä sekä asiakkaiden kokemuksia kongressitalojen vahvuuksista ja kehittämiskohteista. Tampere-talo ja Lahden Sibeliustalo jakavat  kärkipaikan kokonaisarvosanalla 4,2 (maksimi 5). Tutkimuksen teki TNS Gallup Oy Suomen kymmenen johtavan kongressitalon toimeksiannosta. Tutkimus tehtiin edellisen kerran vuonna 2009.

ASIAKASTYYTYVÄISYYS HUIPPULUOKKAA

Kaikkien kongressikeskusten osalta tutkimus osoittaa, että asiakaspysyvyys, suositteluhalukkuus ja uudelleen käytön todennäköisyys ovat erittäin korkeita muihin toimialoihin verrattuna. Eniten tutkimuksessa arvostettiin henkilökunnan palveluhalukkuutta, ammattitaitoa ja joustavuutta. Huomattavaa on, että hinta-laatusuhteen koetaan parantuneen, vaikka siinä ollaan edelleen kriittisiä. Eniten kriittisiä arvioita kohdistuin viihtyisyyteen ja ravintolapalveluiden tasoon. Näissä asioissa vaatimustaso kasvaa jatkuvasti ja asiakkailla on vertailukohteita myös omien työrooliensa sekä maan rajojen ulkopuolelta. Mikäli näihin pystytään tuottamaan näkyviä parannuksia, ne vahvistavat tehokkaimmin asiakaspysyvyyttä.

HENKILÖKUNTA AVAINASEMASSA

Kaikkein selkeimmät vahvuudet liittyvät henkilökuntaan. Kärjessä on henkilökunnan palveluhalukkuus, myyntipalvelun tai yhteyshenkilön toiminta, tarjouspyyntöihin vastaaminen sekä henkilöstön ammattitaito ja joustavuus. Nämä ovat myös Tampere-talon arvioissa olleet aina kirkkaasti yli keskiarvon.

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ASIAKKAAT TYYTYVÄISIÄ TAMPERE-TALOON

Tampere-talon tutkimuksessa suuri osa vastanneista oli pääkaupunkiseudun julkisen sektorin ja liittojen kokousjärjestäjiä, ja joukossa oli myös useita kansainvälisten kongressien järjestäjiä. Heidän kiittävät arvionsa Tampere-talon toimivuudesta, viihtyisyydestä sekä tietenkin korkeasta palvelutasosta ja ammattitaidosta lämmittää mieltä aivan erityisesti, sillä näistä kokouksista ja kongresseista on kova kilpailu ja järjestelyt varsin vaativia, toteaa kongressipäällikkö Erika Eischer. Meidän arviossamme 90 % asiakkaista olisi valmiita tulemaan uudelleen ja suosittelemaan meitä muille.

Tampere-talossa järjestetään vuosittain 300-400 kokousta, kongressia, näyttelyä tai yritystapahtumaa. Tampere-talo on arvioitu Suomen parhaaksi taloksi vuosien varrella jo neljä kertaa, eli tämä on jo viides kerta kun olemme kärkisijoilla, iloitsee Eischer.

Lisätiedot:
Kongressipäällikkö Erika Eischer, puhelin 040-545 0011


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 19.03.2013