Tampere-talon vilkas kevät taittuu tapahtumien täyttämään syksyyn

Tiedote 6.8.2012

Tampere-talo teki viime vuonna kaikkien aikojen kävijäennätyksen: talon tilaisuuksissa vieraili 290 000 kävijää. Myös kevätkausi 2012 oli ennätysvilkas: kävijämäärät kasvoivat tammi-toukokuussa 14,5 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Varsinkin kokouspuolen tapahtumissa kasvu oli merkittävää: eri tapahtumissa oli osallistujia peräti 45,4 prosenttia enemmän kuin 2011.
- Meillä oli isoja, valtakunnallisia kokouksia ja koulutustilaisuuksia erityisesti lääketieteen ja terveydenhuollon alalta, kuten suurin kotimainen, vuosittain toistuva Tampereen lääkäripäivät, Metallin liittokokous, TTY:n juhlava tohtoripromootio sekä myös muutamat vilkkaat yleisömessut, esimerkkeinä Häämessut ja Taikasormet-kädentaitomessut, vt. toimitusjohtaja Erika Eischer luettelee.
Kokouspuolen tapahtumia oli keväällä yhteensä 134, joissa kävijöitä yli 38 000.

Myös konsertteja ja erilaisia kulttuuritapahtumia oli kevätkaudella runsaasti - peräti 76, kun vuonna 2011 vastaava luku oli 56. Kevään konserteissa kävi yli 47 000 vierasta. Tähtihetkiä tarjosivat mm. Wagnerin Tannhäuser-ooppera sekä Dionne Warwickin 50-vuotisjuhlakiertue.
- Erilaisten esitysten suuri määrä mahdollistaa sen, että pystymme tarjoamaan konsertteja ja kulttuuritapahtumia laidasta laitaan, ohjelmapäällikkö Marko Stenström toteaa.
Syyskuussa talon täyttää jälleen nuorten Tracon roolipeli- ja animetapahtuma sekä valloittava Broadway-musikaali Annie. Lokakuussa on vuorossa mm.  insinöörikoulutuksen 100-vuotisjuhla ja NaisDay-messutapahtuma sekä The Rasmus-yhtyeen konsertti. Marraskuussa odottavat vauhdikas pikkujoulushow Vähä uus NääsNääsNews, suosikkiyhtye Buena Vista Social Club, intohimoinen Tango Pasión ja iki-ihana joulubaletti Pähkinänsärkijä.

Kansainvälisten kongressien kesään kuuluivat tänä vuonna mm. pohjoismainen sosiaaliturvakongressi sekä teknisen alan International Workshop on Microfactories. Syksy jatkuu pääosin teknisen alan kongressien merkeissä.
- Kaiken kaikkiaan tästä vuodesta on tulossa näillä näkymin aivan erinomainen kongressi- ja konserttivuosi, Erika Eischer iloitsee.

Kurkistus syksyn ohjelmatarjontaan perjantaina 10.8.

Tampere-talon syyskausi avataan rennoissa tunnelmissa perjantaina 10. elokuuta klo 17-19. Café Soolossa ja lämpiöissä tarjoillaan makupaloja syksyn ohjelmatarjonnasta. Pirkanmaan musiikkiopisto soittaa fanfaarin syksylle, lavalla nähdään hulvattoman Vähä uus NääsNääsNews -revyyn esiintyjiä ja Janne Viitaniemi viihdyttää pianomusiikilla. Taiteentuntija Marjatta Saari vie yleisöä opastetuille taidekierroksille klo 17 ja 18. Talvipuutarhassa on esillä Marianne Laitin maalauksia, ja taiteilija on itse paikalla kertomassa teoksistaan. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Syksyn ensimmäiseen Café Soolon Ruokagalleriaan pääsee herkuttelemaan 20 eurolla. Kyytipojaksi voi siemaista vaikkapa kuohuvaa kesähintaan. Lipputoimisto myy lippuja Annie-musikaaliin erikoishinnoin. Tampere-talossa on perjantaina myös kaksi Tampereen Teatterikesän esitystä: klo 16 Studiossa Schaubühne Berlin (Saksa): The Talented Mr. Ripley ja klo 19 Isossa salissa Teater NO99 (Viro): The Rise and Fall of Estonia.

Lisätietoja:

Erika Eischer, vt. toimitusjohtaja, Tampere-talo Osakeyhtiö
puh. 040 545 0011, erika.eischer@tampere-talo.fi

Marko Stenström, ohjelmapäällikkö, Tampere-talo Osakeyhtiö
puh. 050 579 9226, marko.stenstrom@tampere-talo.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 19.03.2013