Händel: Messias-oratorio

Tiedoksi 18.12.2015
Solistimuutos
Messias-oratoriossa tapahtuu solistivaihdos. Soile Isokosken tilalla laulaa Tampereen Oopperan Figaron häissä pari vuotta sitten hurmannut Marjukka Tepponen. Valitettavasti Isokoski ei voi esiintyä kurkunpääntulehduksen takia. 

  • Su 20.12.2015 klo 18 Iso sali

Messias-oratorio huipentaa Harjun Kamarikuoron 40-vuotisjuhlavuoden. Solisteina esiintyvät Marjukka Tepponen, Tuuli Takala, Teppo Lampela, Topi Lehtipuu ja Mika Kares Suomalaisen barokkiorkesterin (Fibo) säestyksellä. Oratorion johtaa Heikki Liimola

Georg Friedrich Händelin englanninkielinen Messias-oratorio (Messiah, HWV 56, 1741) perustuu Raamatun ja Uuden Testamentin teksteihin, jotka on tähän teokseen valinnut ja sovittanut Charles Jennens. Varsinaista kertojaa ei ole, vaan teos etenee tekstien draamankaaren voimalla. Teoksessa vaihtelevat aariat, kuoro-osuudet ja resitatiivit.

Teoksen tunnetuin kohta on toisen osan päättävä Halleluja kuoron ja orkesterin esittämänä. Tätä osaa kuullaan usein myös erillisenä ohjelmanumerona.

Oratorion ensimmäinen osa koostuu messiasta koskevista ennustuksista. Kertomus etenee messiaan syntymään ja hänen tekemiinsä ihmeisiin. Toisessa osassa kuvataan ristinkuolemaa, ylösnousemusta, evankeliumin julistusta sekä maailman reaktiota tähän sanomaan. Kolmas osa käsittelee tuomiopäivää sekä kuoleman ja synnin voittamista.

Messias sävellettiin alun perin esitettäväksi pääsiäisenä, mutta nykyään se kuuluu erityisesti adventtiaikaan. 

Esityksessä laulettavat tekstit (suomeksi ja englanniksi)

Tuotanto Tampere-talo ja Harjun Kamarikuoro

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

alk. 30/36 €, eläkel. 26,50/32,50 €, opisk. 25 € 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 18.12.2015