Miljoonasade

  • La 22.10.2016 klo 19 Iso sali

Miljoonasateen perustivat vuonna 1985 kitaristi Matti Nurro, sanoittava laulaja Heikki Salo, basisti Ari Laaksonen, kosketinsoittaja Olli Heikkinen ja rumpali Jarmo Hovi. Aluksi yhtyeen nimi oli Kling Klang, mutta nimi vaihdettiin levy-yhtiön vaatimuksesta. Uusi nimi syntyi Heikki Salon kuullessa erään tuntemansa miehen tokaisevan pitkän sateettoman kauden aikana, että ”jos nyt tulisi sade, se olisi kyllä oikea miljoonasade”. Yhtye tunnetaan oivaltavista sanoituksistaan, ilkikurisista lausunnoistaan sekä tarttuvista melodioistaan. Miljoonasade tavaramerkkinä ovat myös omaperäisiset keikkapaikat. Yhtye on mm. järjestänyt vedenalaisen konsertin turkulaisessa maauimalassa, kuorma-auton lavalla sekä Tampereella kuumailmapallossa.

Yhtye julkaisi helmikuussa uuden albumin nimeltään Sähköinen Rouva Maa! Levy sisältää 12 uutta Miljoonasadebiisiä, joista jo syksyllä 2015 julkaistu single Intianpuuvillaa on saanut runsaasti radiosoittoa. Uudet biisit jatkavat kunniakkaasti Miljoonasateen ennakkoluulotonta otetta suomirockiin. Levy osoittaa todeksi ne huhut joita kansan keskuudessa on syksyn mittaan kuiskittu – Miljoonasade on iskussa!

Konsertin ohjelmassa on uuden levyn materiaalia sekä jo klassikoiksi muodostuneita hittejä. Koko kansan tuntemia hittejä ovat mm. Juri Gagarinista kertova ensisingle Lapsuuden sankarille, Marraskuu, Olkinainen ja Tulkoon rakkaus.

Tuotanto Tampere-talo ja Nem Agency Oy

 

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

alk. 29 €, opisk. ja eläkel. 25 €
Katso myös hotellipaketti.

Konsertissa on väliaika.

Linkit

Miljoonasade Facebookissa

Yhtyeen esittely Nem Agencyn sivuilla

Heikki Salo kertoo kappaleesta Sähköinen Rouva Maa:
-Surun voi voittaa monella tavalla. Kappaleessa perheen isä ostaa sähkökitaran, antaa sille nimeksi Sähköinen Rouva Maa, ja haluaa opetella soittamaan Sarabanden, espanjalaisen tanssimelodian, selviytyäkseen vaimonsa kuolemasta. Näkökulmahenkilö on yksi perheen lapsista, jotka ajautuvat isän käytöksen myötä elämään energiajuoman ja tarjouspiirakoiden voimalla ja pitämään huolta kompuroivasta isästään. Kuka tuo lapsi on, sillä ei oikeastaan ole merkitystä. Merkitystä on toisen säkeistön nykyhetken havainnolla: se (isän käytös) oli rohkeutta, nyt sen tajuan. Lapsesta on kasvanut vahva, elämäänsä huumorilla muisteleva aikuinen. Haikeudestaan huolimatta tämä laulu soitetaan duurissa. Se on selviytyjän tarina. Musiikillisesti biisi edustaa tulevan albumimme Sähköinen Rouva Maa ehkä perinteisintä Miljoona- sateen linjaa. Luulen, että monet tulevat hämmästymään kuullessaan koko albumin. Se on uudenlaista Miljoonasadetta.

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 06.06.2016