Tero Saarinen Company: Morphed

  • Ma 21.9. klo 19 Iso sali

Koreografi Tero Saarisen uutuusteos, koskettava ja ylistetty Morphed käsittelee miehisyyden ja ihmisyyden moninaisuutta.

Morphed kerää yhteen eri ikäisiä ja eri tanssitaustan omaavia miehiä muutoksen ja aistillisuuden teemojen äärelle. Teoksessa kahdeksan miehen joukko uhoaa, viettelee, haastaa ja vaatii.

Yleisön ja kriitikot vakuuttanut teos kantaesitettiin elokuussa 2014 Helsingin Juhlaviikoilla. 

Musiikkina kuullaan Esa-Pekka Salosen kolme sävellystä Concert étude for solo horn (2000), Foreign Bodies (2001) ja Violin Concerto (2009), jotka liikkuvat koreografian lailla brutaalin aggressiivisesta pehmeään. Musiikki on nauhamusikkia.

Saarisen luottovisualisti Mikki Kuntun lisäksi kogreografin tiimissä on ensi kertaa mukana muotisuunnittelija Teemu Muurimäki. Äänisuunnittelusta vastaa Marco Melchior. 

Saarisen omaperäistä liikekieltä tulkitsevat tanssijat Ima Iduozee, Leo Kirjonen, Saku Koistinen, Mikko Lampinen, Jarkko Lehmus, Pekka Louhio, Jussi Nousiainen ja David Scarantino.

Tuotanto Tampere-talo ja Tero Saarinen Company

"Liike inspiroi minua loputtomasti. Pyrin töissäni löytämään elävää, monikerroksista, alkukantaisista lähteistä kumpuavaa ja ilmaisuvoimaista liikettä. Tässä teoksessa halusin leikitellä erityisesti vastavoimien ja kitkan kanssa. Herkkyyden ja herooisuuden ääripäitä, ja kaikkea mitä niiden väliin mahtuu, pelkäämättä olen pyrkinyt näiden kahdeksan tanssijan kanssa kohti ihmisen kehon ilmaisuvoiman rajattomuutta, vapautuvaa liikettä – ja miestä.”
Koreografi Tero Saarinen

"Saarisen ja Salosen voittoisa kohtaaminen"
HUFVUDSTADSBLADET

”Henkeäsalpaava audiovisuaalinen kokonaiselämys"
TURUN SANOMAT

“Miehet todella antavat kaikkensa — tyrmäävä esitys”
FRANKFURTER RUNDSCHAU (Saksa)

“Miehisyyden määritelmän tematiikkaa ilman kliseitä”
KRONEN ZEITUNG
(Itävalta)

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

alk. 28/40/48 €
Lisäkatsomo, ei väliaikaa
Esityksen kesto n. 60 minuuttia

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen

Esityksen jälkeen pidetään yleisölle avoin keskustelutilaisuus talon pääaulassa. Haastattelussa ovat Tero Saarinen, TSC:n toiminnanjohtaja Iiris Autio sekä valo- ja lavastussuunnittelija Mikki Kunttu. Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas haastattelee.

Katso Morphed-traileri!


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 18.09.2015