Charlie Musselwhite

  • Pe 3.3.2017 klo 19.30 Pieni sali

Charlie Musselwhite (s. 1944) saattaa olla maailman ainoa muusikko, joka saa hurjat suosionosoitukset jo pelkästään avatessaan lavalla salkkunsa – fanit kun tietävät, että salkusta löytyy huuliharppu, ja kohta kuullaan mestarin soittavan.

Mississipissä syntynyt Musselwhite muutti nuorena miehenä Chicagoon leveämmän leivän perässä, mutta tehdastyön sijasta bluesmusiikki vei miehen mennessään. Eteläisen Chicagon rikkaassa musiikkikulttuurissa vaikuttivat muun muassa blues-legendat Muddy Waters ja Howlin’ Wolf. Myös nuori Musselwhite pääsi muusikkopiireihin ja esiintyi mukana useissa eri kokoonpanoissa. Musslewhite oli Paul Butterfieldin ohella yksi niistä muusikoista, jotka 1960-luvulla tekivät bluesia tunnetuksi myös valkoiselle yleisölle.

Musselwhite julkaisi esikoisalbuminsa Stand Back! Here Comes Charley Musselwhite’s Southside Band vuonna 1966. Levyä pidetään bluesmusiikin klassikkona, joka ylitti bluesin ja rockin raja-aidat. Albumi otettiin erittäin hyvin vastaan: sekä kriitikot että kuuntelijat kiinnostuivat Musselwhitesta. Menestyksen siivittämänä Musselwhite ryhtyi täysipäiväiseksi muusikoksi ja muutti San Franciscoon.

Musselwhite on esiintynyt huuliharppuineen lukuisien artistien kanssa, ja myös paikoissa joissa huuliharppua ei ole perinteisesti kuultu. Esiintymisiä on ollut niin Cindy Lauperin, Mick Jaggerin kuin japanilaisten kodo-rumpaleidenkin kanssa. Hän on soittanut mm. INXS:n, Tom Waitsin ja Cat Stevensin albumeilla – ja esiintynyt Valkoisessa talossa Barack ja Michelle Obamalle.

Vuonna 2014 Musselwhite voitti Grammy-palkinnon parhaasta bluesalbumista Get up! yhdessä Ben Harperin kanssa.

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

39 €

Linkit

Charlie Musselwhiten kotisivut


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 18.11.2016