Ajankohtaista

Arabialta Muumimuseolle oma nimikkomuki

23.03.2017

Muumien ystäville ja muumimukien keräilijöille on luvassa iloisia uutisia. Arabian ja Muumimuseon yhteistyönä valmistuu ensimmäinen Muumi-taidemuki. Uuden mukin myynti alkaa yksinoikeudella Tampere-talon myymälässä Tampere-talo Shopissa 9. toukokuuta. Taidemukilla juhlistetaan maailman ainoan Muumimuseon avautumista Tampere-talossa 17. kesäkuuta.

Ensimmäisen Muumi-taidemukin aiheeksi on valittu Tampereen taidemuseon kokoelmasta Tove Janssonin alkuperäiskuvitus, kansikuvapiirros kirjaan Taikurin hattu vuodelta 1950. Uutta on se, että ensimmäistä kertaa Tove Janssonin alkuperäiskuvitus on tuotu mahdollisimman tarkasti sellaisenaan mukiin. Taidemukin pohjassa lukee ”Muumimuseo, Tampere”.

Taidemuki on osa Teema-sarjaa, kuten Arabian muutkin muumimukit. Arabia on valmistanut 1990-luvun alusta alkaen muumiaiheisia mukeja, joiden kuvituksen on Tove Janssonin teosten pohjalta suunnitellut kuvittaja Tove Slotte.

Taikurin hattu -taidemukin kauniissa panoraamakuvassa esiintyy tuttuja Muumilaakson suosikkihahmoja kuten Muumipeikko, Muumipappa, Muumimamma, Niiskuneiti, Nipsu ja hattivatteja. Mukana on myös parivaljakko Tiuhti ja Viuhti, Tove Janssonin ja Vivica Bandlerin alter ego -hahmot, jotka esiteltiin Taikurin hattu -kirjassa ensimmäistä kertaa. Lisäksi mukin kuvassa nähdään tarinan salaperäinen Taikuri ja tämän musta pantteri.

Uusi muumimuki tulee aluksi yksinmyyntiin vain Tampere-taloon. Myynti alkaa tiistaina 9. toukokuuta kello 8.00 Tampere-talo Shopissa.  

Muumimuseon avajaisista kansanjuhla

Muumimuseon rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä Tampere-talossa. Museon perustana on Tampereen taidemuseon hallinnoima kokoelma Tove Janssonin alkuperäisiä muumiaiheisia kuvituspiirroksia ja -maalauksia sekä Janssonin yhdessä elämänkumppaninsa, graafikko Tuulikki Pietilän ja ystävänsä Pentti Eistolan kanssa rakentamat kolmiulotteiset muumikuvaelmat.

Muumimuseon avauksen yhteydessä järjestetään 17.–18.6. kaksipäiväinen koko perheelle suunnattu maksuton kansanjuhla. Avajaisviikonloppuna Tampere-talossa on ilmaista ohjelmaa, nukketeatteria, tanssiteatteria ja yhteislaulutilaisuuksia. Myös Tampere-talon viereisessä Sorsapuistossa järjestetään toimintaa, ja puistoon on mahdollista tulla piknikille koko perheen voimin.

Kuvia mukista: https://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=40&p408=1&category=7225


Lisätiedot:

Muumi-taidemuki, Tampere-talo Shop:
Myynnin projektipäällikkö Saara Nurmi, puh. 03 243 4941, saara.nurmi@tampere-talo.fi

Muumimuseon avajaisten kansanjuhla:
Ohjelmapäällikkö Timo Suomi, puh. 040 537 6280, timo.suomi@tampere-talo.fi
 
www.arabia.fi
www.tampereentaidemuseo.fi
www.muumimuseo.fi

 
Tampere-talo Shopia voi seurata

Facebookissa @tamperetaloshop
Instagramissa @tamperetaloshop
 
Muumimuseota voi seurata

Facebookissa @moominmuseum
Instagramissa @moominmuseum

Arabialta Muumimuseolle oma nimikkomuki

Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 28.11.2014