Vuoden nuoret muusikot 2016: Tölöläb

  • To 17.11.2016 klo 19 Pieni sali

Vuoden nuori muusikko -konsertti järjestetään vuosittain Tampere-talon ja Pro Musica säätiön yhteistyönä. Konsertissa esiintyy Pro Musica säätiön stipendiaatti tai stipendiaatit. Vuoden 2016 nuoriksi muusikoiksi Pro Musica Säätiön hallitus on nimennyt Tölöläb-kokoonpanon. 

Helsinkiläisistä moniosaajista koostuva nelihenkinen Tölöläb on ilmoittautunut vahvasti mukaan nuorten lahjakkuuksien johtamaan konserttielämän uudistukseen. Puupuhaltimien ja eloelektroniikan improvisaatiota yhdistelevän Tölöläbin on voinut nähdä ja kuulla sen kolmevuotisen taipaleen varrella esimerkiksi pikkuruisessa taidegalleriassa, ulkoilmalavalla pääkaupungin keskustassa, majakkasaaren entisellä merenpohjalla, liikkuvassa raitiovaunussa tai rock-festivaalilla. Tampere-talon Pienessä salissa yhtye tarjoaa takuulla jokaiselle kimpun uusia juttuja, mutta myös heijasteita taidemusiikin traditiosta. 

Tölöläbin keskiössä ovat puupuhaltimien sointi ja sen soinnin muokkaaminen reaaliajassa lavalta käsin. Yhtyeen energistä esiintymistä ja keskinäistä synergiaa ovat vierailevina esiintyjinä todistaneet maamme eturivin muusikot Minna Pensolasta Marzi Nymaniin. Tölöläb tekee säännöllisesti yhteistyötä vanhan musiikin huippujen kanssa yhdistäen muun muassa Josquinin ja Hildegardin musiikkia uusimpiin elektronisiin soundeihin. Konsertissa yhdessä Tölöläbin kanssa esiintyy videoartisti Sellekhanks.

Tölöläb
Turkka Inkilä huilu, shakuhatši ja elektroniikka
Taavi Oramo klarinetti, laulu ja elektroniikka
Saku Mattila oboe ja elektroniikka
Antti Salovaara fagotti, puhe ja elektroniikka
VJ Sellekhanks, videotaide

Pro Musica Säätiö on vuorineuvos Lauri J. Kivekkään ja hänen puolisonsa Elsa Kivekkään vuonna 1974 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tukea taidemusiikkia.

Säätiön sääntöjen mukaisesti apurahoja ei voi hakea, vaan ne jaetaan säätiön hallituksen harkinnan mukaan, ammattimuusikoille sekä sellaisiksi aikoville. Viime vuosina on tuettu erityisesti nuoria muusikoita sekä annettu tunnustusta pedagogeille, jotka tekevät arvokasta työtä lahjakkaiden nuorten kasvattamisessa. Säätiö on toimintansa aikana myöntänyt kaikkiaan 1339 apurahaa, yhteensä yli 7 milj. euroa.

Säätiön tuella järjestetään vuosittain myös kaksi konserttia. Kevätkonsertin yhteydessä julkistetaan apurahansaajat ja syksyllä kutsutaan Tampere-taloon esiintymään ”Vuoden Nuoret”. Keväällä 2014 järjestettyä 40-vuotiskonserttia varten koottiin satapäinen juhlaorkesteri Pro Musica säätiön apurahan saaneista muusikoista konsertoimaan Helsingin Musiikkitaloon Atso Almilan johdolla.

Tuotanto Pro Musica Säätiö ja Tampere-talo

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Alk.15 €, eläkeläiset 12 € ja opiskelijat 7 €

Linkit

Tölöläb Facebookissa

Kuuntele Soundcloudissa 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 07.09.2016