Oddarrang

  • La 28.2.2015 klo 19 Pieni sali

Esiintyjät: Olavi Louhivuori, Ilmari Pohjola, Osmo Ikonen, Lasse Sakara, Lasse Lindgren

Oddarrang on rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuoren perustama suomalainen kokeellinen jazzyhtye. Musiikillaan Oddarrang tarjoaa musiikillisia kokemuksia, joita on hankala sijoittaa yhteen tiettyyn genreen tai kategoriaan. Bändi sulauttaa yhteen vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja postmodernista rockista, mitä voisi verrata islantilaisten muusikoiden, kuten Björkin ja Sigur Rósin, tyylikkääseen, mutta herkkään ilmaisuun.

Oddarrangin elokuvallinen äänimaisema on mielenkiintoinen sekoitus erilaisia musiikillisia tunnetiloja ja traditioita, joita Louhivuori on tutkiskellut rumpalina sekä säveltäjänä. Epätavallinen instumentaatio, joka koostuu pasuunasta, sellosta, kitarasta, akustisesta bassosta ja rummuista, antaa ainutlaatuisen äänen Louhivuoren sävellyksille.

Oddarrangin debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2007 ja voitti samana vuonna suomalaisen Emma-palkinnon Vuoden parhaana jazzalbumina. Oddarrang on esiintynyt laajasti Suomessa ja ulkomailla, esimerkiksi Pariisin jazzfestivaaleilla, Dublinin 12 points -festivaaleilla, Bremenissä Jazzahead-tapahtumassa ja Glasgow'n jazzfestivaaleilla. Vuonna 2008 Oddarrang teki kiertueen Japanissa, jonne he palasivat keikkailemaan myös toisen albumin merkeissä joulukuussa 2011.

Uuden levy-yhtiön, Brittiläisen Edition Recordsin siivittämänä Oddarrang julkaisi kolmannen albuminsa "In Cinema" lokakuussa 2013 ja sen musiikki perustuu neljään lyhytelokuvaan. Marlbank-sivusto valitsi hiljattain "In Cinema" albumin vuoden Eurooppalaiseksi jazz-levyksi! Tämän lisäksi In Cinema oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi. Lyhytelokuvat esitetään Tampere-talon konsertin yhteydessä. 

Rumpali Olavi Louhivuoren luotsaama ja Suomen eturivin muusikoista koostuva jazzyhtye Oddarrang on Annamaija Music Companyn ja Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella keväällä 2015.

Tuotanto Tampere-talo

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Alk. 29 €, opiskelijat 24 €, myös Tiketistä

Keikan kesto noin 70 minuuttia, ei väliaikaa.

Linkit

Yhtyeen kotisivut
Facebook 

Musavideot:
Self-portrait  
Quiet Steps 

Levyarvostelut:
Finnish Music Quartery 
Desibeli.net 
Soundi 
Helsingin Sanomat
The Guardian

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 27.02.2015