Olavi Uusivirta

  • Ti 14.2. klo 19 Pieni sali

Olavi Uusivirta on suomalaisen rockin kirkkaimpia tähtiä. Seitsemän studioalbumia ja yhden kokoelman julkaissut Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään, joihin lukeutuvat muun muassa ”On niin helppoo olla onnellinen”, ”Salmisaaren Salome”, ”Ukonlintu ja virvaliekki”, ”Nukketalo palaa”, ”Tiet etäisyyksiin”, ”Kauneus sekoittaa mun pään”, sekä Anna Järvisen kanssa levytetty ”Nuori ja kaunis” -duetto.

Vuoden 2016 helmikuussa Uusivirta julkaisi tuoreimman albuminsa nimeltä ”Olavi”. Artisti itse kuvaa uusinta pitkäsoittoaan näin: "Halusin tehdä valoisan levyn, kun maailma ympärillä tuntui maalaavan lähinnä mustalla. Poppihammasta kolotti, tanssijalka vipatti ja suomirockin haamut kuiskuttelivat olkapäillä. Halusin, että kappaleet siirtävät energiaa kuulijalle. Halusin, että albumin alusta loppuun kuunteleva kulkisi matkan eriväristen huoneiden halki. Jokaisessa huoneessa olisi omanlaisensa tunnelma ja viritys."

Albumin ytimekäs nimi puolestaan juontuu, kuten olettaa saattaa, Olavin omasta henkilöhistoriasta. "Minulla on vain yksi etunimi. Tai oikeastaan se on toinen nimi, vanhempani eivät lopulta kelpuuttaneet mitään sen eteen. Isäni on Matti Olavi, isänisäni oli Tauno Olavi ja äidinisäni Erkki Olavi. Nimeni oli siis Olavi jo ennen kuin se mytty kohdussa oli kehittynyt sikiöasteelle. Vielä viikkoa ennen syntymääni vanhempani uhosivat, että jos syntymän hetkellä ukostaa, tulee pojasta Ukko Olavi. Ei tullut. Ei vaikka salamoi. Tuli pelkkä Olavi. Se riittäköön, ja riittäähän se, levynkin nimeksi nimittäin."

Soundi 14.1.2016 Eero Tarmo

Uusivirta bändeineen on tällä hetkellä Suomen halutuimpia artisteja niin festareille, konserttisaleihin kuin klubeillekin. ”Ikuiset lapset” -albumin jälkeinen kiertue kattoi kaksi festarikesää sekä tasan sata keikkaa. ”Olavi”-albumin myötä pelkästään vuodelle 2016 tulee kertymään noin sata keikkaa ja kiertue jatkuu myös keväälle 2017. Useat keikat ovat olleet jo ennakkoon loppuunmyytyjä, joten show ei jätä ketään kylmäksi!

Kokoonpano:
Olavi Uusivirta: laulu
Timo Kämäräinen: kitara
Jaakko Kämäräinen: basso
Olli Krogerus: rummut

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

29 €, opisk. 25 €

Linkit

Artistin kotisivut
Instagram
Facebook
Youtube

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 14.11.2016